Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna
dr hab. inż.

Krzysztof Buksa

prof. URK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.

Podstawowe informacje o użytkowniku

profesor uczelni w jednostce Wydział Technologii Żywności

Terminy konsultacji dla studentów

Konsultacje:
środa 10.30-12.30

Zainteresowania

- zastosowanie technik chromatograficznych w badaniach żywności: HPLC, HPSEC, TLC
- analiza budowy i właściwości polisacharydów: skrobi, arabinoksylanów oraz innych polisacharydów nieskrobiowych
- analiza substancji kształtujących aromat pieczywa (kwasów karboksylowych, alkoholi)
- analiza bioaktywnych składników ziarna zbóż
- badania składu chemicznego kaw i substytutów kaw
- ocena właściwości mąki żytniej, pszennej, owsianej, kukurydzianej
- wypiek chleba żytniego i pszennego
- ocena strawności skrobi i białek w produktach spożywczych

Koordynowane przedmioty

13/14L - Cereal processing T.KTW.CERPR.SM.TTZTZ
14/15L - Cereal processing T.KTW.CERPR.SM.TTZTZ
15/16L - Cereal processing T.KTW.CERPR.SM.TTZTZ
22/23Z - Seminarium dyplomowe T.7s.SEDw.SI.TTDDZ.T
22/23Z - Seminarium dyplomowe T.7s.SEDw.SI.TTZXZ.T
22/23L - Cereal processing E.1.CERPR.SC.ECTIE.T
23/24Z - Seminarium dyplomowe T.7s.SEDw.SI.TTZXZ.T
23/24L - Cereal processing T.2sa.CEPR.SI.TTERA
24/25Z - Seminarium dyplomowe T.7s.SEDw.SI.TTZXZ.T

Prowadzone przedmioty

Imiona
Krzysztof
Nazwisko
Buksa
Stopnie i tytuły
dr hab. inż. prof. URK
PBN ID
1540779
Przejdź do planu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)