Praktyka dyplomowa
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.1s.PRDY.SM.TJBJY.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praktyka dyplomowa |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Zdobycie wiedzy na temat funkcjonowania jednostek urzędowej kontroli lub zakładowych laboratoriów zajmujących się kontrolą jakości żywności, a także nabycie umiejętności praktycznych w zakresie oceny jakości surowców oraz wyrobów gotowych. W trakcie trwania praktyki student powinien poznać zawód oraz rozwinąć w sobie świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych. |
Pełny opis: |
Zgodnie z ramowym programem praktyk |
Literatura: |
brak |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - absolwent zna i rozumie: Zna zasady funkcjonowania, organizacji i zarządzania w zakładach przemysłu spożywczego/jednostkach kontroli jakości żywności. Zna procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności oraz metody oceny jakości żywności. UMIEJĘTNOŚCI - absolwent potrafi: Dobiera i stosuje odpowiednią metodę analizy w celu rozwiązania określonego problemu związanego z jakością o bezpieczeństwem żywności, przygotowuje sprawozdanie Wskazuje zasady BHP i dobrych praktyk w laboratorium/zakładzie KOMPETENCJE SPOŁECZNE - absolwent jest gotów do: Zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych; ma świadomość poufności niektórych danych, potrafi przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki. |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie praktyki na podstawie: - egzaminu ustnego- udział w ocenie końcowej modułu 70% - poprawnego przygotowania dokumentacji praktyki - udział w ocenie końcowej modułu 30% |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.