![]() |
profesor uczelni w jednostce Wydział Technologii Żywności
|

Jacek Słupski
prof. URPodstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
Poniedziałek 12.00-14.00,
Wtorek 9.00-11.00
online: https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a04f9c9b486ea4d73a2b75bf589cd33b5%40thread.tacv2/conversations?groupId=3b604d75-a12a-4f0f-8834-d782158c0018&tenantId=128fe9d3-f95e-4a5f-8391-f1c6365e7278
Zainteresowania
Ocena wpływu warunków pozyskania surowca, czasu i warunków składowania przed przerobem, gatunku, odmiany i części użytkowej na przydatność owoców i warzyw do konserwowania oraz sposobu obróbki wstępnej, warunków utrwalania, czasu i warunków składowania otrzymanych produktów oraz sposobu przygotowania do spożycia na zawartość w nich składników odżywczych, funkcjonalnych oraz składników niepożądanych w żywności.