Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
dr hab. inż.

Jacek Słupski

prof. URK
Imiona
Jacek Władysław
Nazwisko
Słupski
Stopnie i tytuły
dr hab. inż. prof. URK
PBN ID
959017
plan zajęć
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.

Podstawowe informacje o użytkowniku

profesor uczelni w jednostce Wydział Technologii Żywności

Terminy konsultacji dla studentów

Poniedziałek 12.00-14.00,
Wtorek 9.00-11.00

online: https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a04f9c9b486ea4d73a2b75bf589cd33b5%40thread.tacv2/conversations?groupId=3b604d75-a12a-4f0f-8834-d782158c0018&tenantId=128fe9d3-f95e-4a5f-8391-f1c6365e7278

Zainteresowania

Ocena wpływu warunków pozyskania surowca, czasu i warunków składowania przed przerobem, gatunku, odmiany i części użytkowej na przydatność owoców i warzyw do konserwowania oraz sposobu obróbki wstępnej, warunków utrwalania, czasu i warunków składowania otrzymanych produktów oraz sposobu przygotowania do spożycia na zawartość w nich składników odżywczych, funkcjonalnych oraz składników niepożądanych w żywności.

Koordynowane przedmioty

09/10L - Pracownia magisterska T.SPO.P03XO.NM.TTZTO
09/10L - Pracownia magisterska T.SPO.P05XO.NM.TTZTO

Prowadzone przedmioty

20/21L - Praktyka I T.2s.PRAK.SI.TTDDZ.T: Praktyka (grupa 1)