Praktyka (2 tygodnie)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.6s.PRAK.SI.TJBJY.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praktyka (2 tygodnie) |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
3.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Pełny opis: |
Praktyki zawodowe Tematyka zajęć: Zgodnie z ramowym programem praktyk – praktyka w wybranym zakładzie przetwórczym przemysłu spożywczego |
Literatura: |
brak |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - absolwent zna i rozumie: Zna zasady funkcjonowania, organizacji i zarządzania w zakładach przemysłu spożywczego Zna procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności oraz metody oceny jakości żywności UMIEJĘTNOŚCI - absolwent potrafi: Dobiera i stosuje odpowiednia metodę analizy w celu rozwiązania określonego problemu związanego z jakością i bezpieczeństwem żywności, przygotowuje sprawozdanie Wskazuje zasady BHP i dobrych praktyk w laboratorium/zakładzie KOMPETENCJE SPOŁECZNE - absolwent jest gotów do: Zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych; potrafi przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki |
Metody i kryteria oceniania: |
Praktyki zawodowe Zaliczenie praktyki na podstawie: - egzaminu ustnego - udział w ocenie końcowej modułu 70% - poprawnego przygotowania dokumentacji praktyki - udział w ocenie końcowej modułu 30% |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Praktyka
|
|
Koordynatorzy: | Adam Florkiewicz | |
Prowadzący grup: | Joanna Banaś, Małgorzata Bączkowicz, Renata Bieżanowska-Kopeć, Monika Cioch-Skoneczny, Adam Florkiewicz, Joanna Kapusta-Duch, Katarzyna Petka-Poniatowska, Aleksander Poreda, Marek Sady, Elżbieta Sikora, Jacek Słupski, Bożena Stodolak, Anna Wisła-Świder, Teresa Witczak, Marzena Zając, Rafał Ziobro | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Praktyka - Egzamin |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.