Praktyka (2 tygodnie)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.4s.PRAK.SI.TJBJY.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praktyka (2 tygodnie) |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Pełny opis: |
Praktyki zawodowe Tematyka zajęć: Zgodnie z ramowym programem praktyk – praktyka w wybranym zakładzie przetwórczym przemysłu spożywczego |
Literatura: |
brak |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - absolwent zna i rozumie: Zna zasady funkcjonowania, organizacji i zarządzania w zakładach przemysłu spożywczego Zna procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności oraz metody oceny jakości żywności UMIEJĘTNOŚCI - absolwent potrafi: Dobiera i stosuje odpowiednia metodę analizy w celu rozwiązania określonego problemu związanego z jakością i bezpieczeństwem żywności, przygotowuje sprawozdanie Wskazuje zasady BHP i dobrych praktyk w laboratorium/zakładzie KOMPETENCJE SPOŁECZNE - absolwent jest gotów do: Zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych; potrafi przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki |
Metody i kryteria oceniania: |
Praktyki zawodowe Zaliczenie praktyki na podstawie: - egzaminu ustnego - udział w ocenie końcowej modułu 70% - poprawnego przygotowania dokumentacji praktyki - udział w ocenie końcowej modułu 30% |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.