Praktyka (4 tygodnie)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.6s.PRAK.SI.TTZCX.T |
Kod Erasmus / ISCED: |
(brak danych)
/
(0721) Przetwórstwo żywności
|
Nazwa przedmiotu: | Praktyka (4 tygodnie) |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
6.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Celem powyższego przedmiotu jest zdobycie przez studenta podstawowej wiedzę o celach, organizacji i funkcjonowaniu instytucji związanych z wybraną sferą. W trakcie trwania praktyki student powinien poznać zawód oraz rozwinąć w sobie świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych. Dodatkowo po zakończeniu praktyki powinien potrafić przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki, zaplanować i zrealizować typowe projekty związane, wyszukiwać, dobierać i wykorzystywać dostępne materiały i informacje potrzebne do realizacji zadań w instytucjach oraz przewidywać skutki podejmowanych działań. |
Pełny opis: |
Treść kształcenia Zgodnie z ramowym programem praktyk |
Literatura: |
brak |
Efekty uczenia się: |
Wiedza ma podstawową wiedzę o celach, organizacji i funkcjonowaniu instytucji związanych z obszarem technologii żywności Umiejętności potrafi przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki w porozumieniu z opiekunem praktyk planuje i realizuje typowe projekty związane z obszarem technologii żywności potrafi wyszukiwać, dobierać i wykorzystywać dostępne materiały i informacje potrzebne do realizacji zadań w instytucjach, przewiduje skutki podejmowanych działań stosuje zasady BHP i dobrych praktyk w jednostce przyjmującej na staż Kompetencje społeczne ma świadomość poziomu swojej wiedzy i umiejętności, rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się i rozwoju osobistego zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych |
Metody i kryteria oceniania: |
Egzamin ustny. Ocena pozytywna na podstawie wypełnionego dzienniczka praktyk, opinii opiekuna praktyk, sprawozdania i pytań egzaminatora dotyczących przebiegu praktyk. Sprawozdanie powinno obejmować wszystkie zrealizowane punkty ramowego programu praktyk. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Praktyka
|
|
Koordynatorzy: | Adam Florkiewicz | |
Prowadzący grup: | Joanna Banaś, Małgorzata Bączkowicz, Renata Bieżanowska-Kopeć, Monika Cioch-Skoneczny, Adam Florkiewicz, Joanna Kapusta-Duch, Katarzyna Petka-Poniatowska, Aleksander Poreda, Marek Sady, Elżbieta Sikora, Jacek Słupski, Bożena Stodolak, Anna Wisła-Świder, Teresa Witczak, Marzena Zając, Rafał Ziobro | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Praktyka - Egzamin |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.