aktywny pracownik nieetatowy
|
dr hab.
Agnieszka Wikiera
prof. URK
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Terminy konsultacji dla studentów
konsultacje: pokój 1.126
wtorki 14:00-15:30
Zainteresowania
Izolacja, modyfikacja i wykorzystanie enzymów.
Pektyny - doskonalenie metody ich otrzymywania oraz właściwości biologicznych i technologicznych
Koordynowane przedmioty
07/08L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
10/11L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE3.SM.TTZXX
11/12Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX
11/12Z - Biochemia T.BTZ.BIOCH.SI.TTZDX
11/12Z - Metody badań eksperymentalnych T.BTZ.PRO02.SM.TTZTB
11/12Z - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBEN.NM.TTZXX
11/12L - Metody badań eksperymentalnych T.BTZ.PRO02.SM.TTZTB
11/12L - Przygotowanie pracy magisterskiej T.BTZ.PRAC3.SM.TTZTB
11/12L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE1.SM.TTZXX
11/12L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE3.SM.TTZXX
12/13Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX
12/13Z - Biochemia T.BTZ.BIOCH.SI.TTZDX
12/13Z - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.NM.TTZXX
12/13L - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.SM.TTZXX
12/13L - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ3.SM.TTZXX
13/14Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX
13/14Z - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.NM.TTZXX
13/14L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
14/15Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX
14/15Z - Doświadczalnictwo i analiza danych T.BTZ.DIAND.SM.TTZTX
14/15Z - Metody badań eksperymantalnych II T.BTZ.MBEK2.SM.TTZTX
14/15L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
14/15L - Enzymologia T.BTZ.ENZYM.SI.TTZIX
14/15L - Metody badań eksperymantalnych III T.BTZ.MBEK3.SM.TTZTX
15/16Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX
15/16Z - Biochemia T.BTZ.BIOCH.SI.TTZIX
15/16Z - Metody badań eksperymantalnych II T.BTZ.MBEK2.SM.TTZTX
15/16L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
15/16L - Enzymologia T.BTZ.ENZY1.SI.TTZIX
15/16L - Enzymologia T.BTZ.ENZYM.SI.TTZIX
15/16L - Metody badań eksperymantalnych III T.BTZ.MBEK3.SM.TTZTX
16/17Z - Enzymologia T.BTZ.ENZY1.SI.TTZIX
16/17L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
16/17L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T
16/17L - Metody badań eksperymentalnych T.1s.MBEK.SM.TTZTN.T
17/18Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
17/18Z - Enzymologia T.BTZ.ENZY1.SI.TTZIX
17/18L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
17/18L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T
18/19Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
18/19Z - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T
18/19L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
18/19L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T
19/20Z - Elektyw V: Podstawy enzymologii T.F5.EL51.SI.TBSBY.T
19/20Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
19/20Z - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T
19/20Z - Metody badań eksperymentalnych T.2s.MBEK.SM.TTZTN.T
19/20L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX
19/20L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZOX.T
19/20L - Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTN.T
20/21Z - Elektyw V: Podstawy enzymologii T.F5.EL51.SI.TBSBY.T
20/21Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
20/21L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ
20/21L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZOX.T
21/22Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
21/22Z - Metody badań eksperymentalnych 2 E T.2s.MBE2.SM.TTZEZ.T
21/22L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ
21/22L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZOX.T
21/22L - Metody badań eksperymentalnych 3 E T.3s.MBE3.SM.TTZEZ.T
21/22L - Seminarium dyplomowe E T.3s.SEMD.SM.TTZEZ.T
22/23Z - Elektyw V: Biotechnologia żywności pochodzenia roślinnego T.F5.EL52.SI.TBSBZ.T
22/23Z - Enzymologia B.4sz.ENZ.SI.BBTSX
22/23L - Biochemia O.2s.BCH.SI.OOIXZ.T
22/23L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ
Prowadzone przedmioty
07/08L - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZCX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
08/09L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Wykład (grupa 1)
09/10Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
10/11Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
10/11L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE3.SM.TTZXX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 9), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 10), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 11), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 12), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 13), Wykład (grupa 1)
11/12Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8)
11/12Z - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBEN.NM.TTZXX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Wykład (grupa 1)
11/12L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE1.SM.TTZXX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 10), Wykład (grupa 1)
11/12L - Wybrane zagadnienia z enzymologii T.BTZ.WYBE3.SM.TTZXX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 9), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 10), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 11), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 12), Wykład (grupa 1)
12/13Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8)
12/13Z - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.NM.TTZXX:
Ćwiczenia (grupa 4), Wykład (grupa 1)
12/13L - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.SM.TTZXX:
Ćwiczenia (grupa 2), Ćwiczenia (grupa 9), Ćwiczenia (grupa 10), Ćwiczenia (grupa 12), Ćwiczenia (grupa 14), Ćwiczenia (grupa 17), Ćwiczenia (grupa 18), Ćwiczenia (grupa 19), Ćwiczenia (grupa 20)
12/13L - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ3.SM.TTZXX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
13/14Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 9)
13/14Z - Elektyw kierunkowy III: Wybrane zagadnienia z enzymologii w przetwórstwie surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego T.BTZ.9ENZ1.NM.TTZXX:
Wykład (grupa 1)
13/14L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Wykład (grupa 1)
14/15Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8)
14/15L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Wykład (grupa 1)
14/15L - Enzymologia T.BTZ.ENZYM.SI.TTZIX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
15/16Z - Biochemia T.BTZ.BIOCB.SI.TTZTX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8)
15/16Z - Doświadczalnictwo i statystyczna analiza danych T.BTZ.DOIAD.SM.TTZTB:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1)
15/16L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Wykład (grupa 1)
15/16L - Enzymologia T.BTZ.ENZY1.SI.TTZIX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
15/16L - Enzymologia T.BTZ.ENZYM.SI.TTZIX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Wykład (grupa 1)
16/17Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 11)
16/17L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Wykład (grupa 1)
16/17L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Wykład (grupa 1)
16/17L - Technologia specjalizacyjna I: Biologicznie aktywne składniki żywności T.1s.TSP1.SM.TTZTN.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
17/18Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7)
17/18Z - Doświadczalnictwo i statystyczna analiza danych T.2s.DSAD.SM.TTZTN.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
17/18L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Wykład (grupa 1)
17/18L - Enzymologia T.4s.ENZY.SI.TTZIX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
18/19Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 10)
18/19L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Wykład (grupa 1)
18/19L - Technologia specjalizacyjna I: Biologicznie aktywne składniki żywności T.1s.TSP1.SM.TTZTN.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Wykład (grupa 1)
19/20Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZOX.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
19/20Z - Doświadczalnictwo i statystyczna analiza danych T.2s.DSAD.SM.TTZTN.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
19/20Z - Elektyw V: Podstawy enzymologii T.F5.EL51.SI.TBSBY.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Wykład (grupa 1)
19/20L - Enzymologia B.4s.ENZ.SI.BBTSX:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
20/21Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTZ.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8)
20/21Z - Elektyw V: Podstawy enzymologii T.F5.EL51.SI.TBSBY.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Wykład (grupa 1)
20/21L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 8), Wykład (grupa 1)
21/22Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTZ.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
21/22Z - Doświadczalnictwo i statystyczna analiza danych E T.2s.DSAD.SM.TTZEZ.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
21/22L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 7), Wykład (grupa 1)
21/22L - Praktyka zawodowa I (1 miesiąc, tj. ok. 160 godz.) T.2s.PRZA.SI.TBSBZ.T:
Praktyka (grupa 1)
21/22L - Praktyka zawodowa II (2 miesiące, tj. ok. 320 godz.) T.4s.PRZA.SI.TBSBZ.T:
Praktyka (grupa 1)
21/22L - Praktyka zawodowa III (2 miesiące, tj. ok. 320 godz.) T.6s.PRZA.SI.TBSBZ.T:
Praktyka (grupa 1)
22/23Z - Biochemia T.3s.BIOC.SI.TTZTZ.T:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
22/23Z - Elektyw V: Biotechnologia żywności pochodzenia roślinnego T.F5.EL52.SI.TBSBZ.T:
Wykład (grupa 1)
22/23L - Enzymologia O.4s.ENZ.SI.OBTSZ:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 5), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 6), Wykład (grupa 1)
22/23L - Praktyka zawodowa II (2 miesiące, tj. ok. 320 godz.) T.4s.PRZA.SI.TBSBZ.T:
Praktyka (grupa 1)
22/23L - Praktyka zawodowa III (2 miesiące, tj. ok. 320 godz.) T.6s.PRZA.SI.TBSBZ.T:
Praktyka (grupa 1)