Metody badań eksperymentalnych 1 F
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.1s.MBE1.SM.TTZFZ.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Metody badań eksperymentalnych 1 F |
Jednostka: | Katedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności |
Grupy: |
Technologia Żywności, 1 sem, SM |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
2.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Pełny opis: | |
Literatura: |
1. E. Hajduk i wsp. Ogólna Technologia Żywności – skrypt do ćwiczeń. UR, Kraków, 2010. 2. E. Pijanowski, M. Dłużewski, A. Dłużewska, A. Jarczyk. Ogólna Technologia Żywności. WNT, Warszawa, 2004. 3. Gawęcki J., Wagner W.: Podstawy metodologii badań doświadczalnych w nauce o żywieniu i żywności, PWN Warszawa 1984. 4. Jankiewicz M., Kędzior Z. (red): Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i technologii. Wyd. AR Poznań, 2011 5. Bożyk Z., Rudzki W.: Metody statystyczne w badaniu jakości produktów żywnościowych i chemicznych, WNT Warszawa 1997 |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu zajęć student: Zna i rozumie: nowoczesne trendy i kierunki badań naukowych w zakresie technologii koncentratów spożywczych, chłodnictwa i przechowalnictwa żywności podstawowe zasady prezentacji wyników w pracach badawczych i przygotowania pracy dyplomowej. Potrafi: samodzielnie pozyskać informacje związane z realizowaną pracą dyplomową ze źródeł papierowych i cyfrowych (polsko- i obcojęzycznych) oraz wykonać krytyczną analizę tych materiałów uczestniczyć i/lub prowadzić dyskusję naukową przeanalizować wyniki i zinterpretować wyniki pomiarów i przedstawić opracowanie na temat badanego problemu Jest gotów do: rozplanowania działań prowadzacych do wykonania badań ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego |
Metody i kryteria oceniania: |
"Ocena wystawiona na podstawie zaprezentowanych promotorowi: - sformułowanego celu pracy, - planowanego spisu treści pracy, - zebranej literatury dotyczącej tematu pracy, - kalendarza badań. Ocena końcowa uwzględnia samodzielność studenta." |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT CWL
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Krzysztof Surówka | |
Prowadzący grup: | Joanna Banaś, Grzegorz Fiutak, Ireneusz Maciejaszek, Jagoda Majcherczyk, Magdalena Michalczyk, Krzysztof Surówka, Iwona Tesarowicz, Magdalena Witek, Agnieszka Zawiślak | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.