Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologia żywności i żywienie człowieka, stacjonarne, II stopnia Trzeci semestr, technologia żywności

Informacje o etapie studiów

Program studiów: Technologia żywności i żywienie człowieka, stacjonarne, II stopnia (TTZXY.SM.03)
Etap: Trzeci semestr, technologia żywności (TTZTX-3-SEM)
Poprzednie etapy: Drugi semestr, technologia żywności
Następne etapy: (brak)
Kierunki, specjalności i specjalizacje nauczane w ramach zajęć tego etapu Kierunki: technologia żywności i żywienie człowieka technologia żywności
Certyfikaty możliwe do uzyskania po pomyślnym zakończeniu etapu Certyfikaty:
  • Praca dyplomowa magisterska (mgr inż.)
  • Praca dyplomowa magisterska (mgr inż.)
  • Praca dypl. magisterska (mgr inż.) - Technologia Żywności - stacjonarne

Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:

moje zaliczenia etapów

Przedmioty obowiązkowe

Przedmiot Okres Wymagania przedmiotowe mogą się zmieniać w czasie. Jeśli w tej kolumnie znajdzie się przedział dat (a właściwie przedział cykli dydaktycznych), to oznacza to, że dany wiersz jest aktualny tylko w danym przedziale dat. Przedział może być jednostronnie otwarty. Wymagany do warunku Jeśli TAK, to oznacza to, że bez zaliczenia tego przedmiotu nie jest możliwe nawet warunkowe zaliczenia etapu.
Dziedzictwo historyczno-kulturowe Europy w produkcie tradycyjnym C.F.DTHK 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Białka zbóż - charakterystyka i znaczenie w żywności T.F3.ES13.SM.TTZTZ.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Broń biologiczna i bioterroryzm T.F3.ES12.SM.TTZTF.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Chłodzenie i zamrażanie w powietrzu T.F3.ES11.SM.TTZTC.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Kształtowanie jakości produktów pochodzenia roślinnego T.F3.ES12.SM.TTZTO.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Mięso i przetwory drobiowe T.F3.ES12.SM.TTZTM.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Pozażywieniowe wykorzystanie składników mleka T.F3.ES11.SM.TTZTL.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Produkty i odpady spożywcze jako alternatywne, odnawialne surowce chemiczne T.F3.ES11.SM.TTZTI.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Węglowodanowe i białkowe biopolimery w technologii żywności T.F3.ES14.SM.TTZTW.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny I: Związki bioaktywne w żywności – korzyści i zagrożenia T.F3.ES11.SM.TTZTA.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Absorpcyjna spektrometria atomowa w analizie żywności T.F3.ES22.SM.TTZTF.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Aspekty profilaktyczne zbóż i ich przetworów T.F3.ES21.SM.TTZTZ.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Cechy jakościowe i przydatność technologiczna jaj T.F3.ES22.SM.TTZTM.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Metody spektroskopowe w analityce żywności T.F3.ES21.SM.TTZTA.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Naturalne środki słodzące T.F3.ES21.SM.TTZTW.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Produkcja lodów T.F3.ES21.SM.TTZTL.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Surowce spożywcze w kosmetykach T.F3.ES21.SM.TTZTI.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Technologia produkcji napojów bezalkoholowych T.F3.ES22.SM.TTZTO.T 14/15L - 14/15L NIE
Elektyw specjalizacyjny II: Trwałość i przechowalnictwo żywności T.F3.ES21.SM.TTZTC.T 14/15L - 14/15L NIE
Emisja i impostacja głosu C.F.EIG 14/15L - 14/15L NIE
Kultura studencka-historia i współczesność C.F.KSHW 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTA.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTC.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTF.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTI.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTM.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTO.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTW.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTZ.T 14/15L - 14/15L NIE
Metody badań eksperymentalnych T.3s.MBEK.SM.TTZTL.T 14/15L - 14/15L NIE
Opakowania, magazynowanie i transport żywności T.3s.OMTZ.SM.TTZXX.T 16/17L - ... NIE
Przedmiot z zakresu bezpieczeństwa państwa: Bezpieczeństwo narodowe T.3s.PZBP.SM.TTZXX.T 16/17L - 18/19Z NIE
Przedmiot z zakresu nauk humanistycznych lub społecznych 1: Komunikacja w zarządzaniu T.3s.PHS1.SM.TTZXX.R 18/19L - ... NIE
Przedmiot z zakresu nauk humanistycznych lub społecznych 2: Prawo i ekonomia w ochronie środowiska T.3s.PHS2.SM.TTZXX.R 18/19L - ... NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTL.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTO.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTI.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTA.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTC.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTF.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTM.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTW.T 14/15L - 14/15L NIE
Seminarium dyplomowe i praca magisterska T.3s.SDPM.SM.TTZTZ.T 14/15L - 14/15L NIE
Skalni-sztuka i tradycja góralska C.F.STG 14/15L - 14/15L NIE

Wymagania punktowe

Typ punktów Grupa przedmiotów Okres Wymagania punktowe mogą się zmieniać w czasie. Jeśli w tej kolumnie znajdzie się przedział dat (a właściwie przedział cykli dydaktycznych), to oznacza to, że dany wiersz jest aktualny tylko w danym przedziale dat. Przedział może być jednostronnie otwarty. Liczba wymagana do
zaliczenia warunkowego
Liczba wymagana do
zaliczenia pełnego
ECTS - Punkty ECTS (Europen Credit Transfer System) 13/14L - 16/17Z n/d 90.00
ECTS - Punkty ECTS (Europen Credit Transfer System) 16/17L - ... n/d 88.00
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)