Seminarium dyplomowe i praca inżynierska
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.7s.SPIh.SI.TJBJY.T | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium dyplomowe i praca inżynierska | ||
Jednostka: | Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
15.00
LUB
8.00
(zmienne w czasie)
![]() ![]() |
||
Język prowadzenia: | polski | ||
Pełny opis: |
Seminarium Tematyka zajęć: Omówienie struktury pracy pisemnej oraz warunków ukończenia studiów I stopnia. Zasady wykorzystania literatury dotyczącej zagadnień jakości i bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego z zachowaniem prawa własności intelektualnej autorów. Przedstawienie działalności naukowej Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych, tematyki badawczej poszczególnych pracowników. Omówienie i wybór tematów prac inżynierskich. Prezentacje studentów założeń swoich prac inżynierskich na wybrany temat z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego. Przedstawienie i omówienie zebranych materiałów. Konsultacje w zakresie pisania kolejnych części pracy inżynierskiej. Złożenie pracy inżynierskiej |
||
Literatura: |
Podstawowa 1. Achremowicz B., Wesołowska-Janczarek M. 2001. Poradnik dla dyplomantów. Wyd. AR w Lublinie. 2. Weiner J. 2009. Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych. PWN Warszawa. 3. Czasopisma krajowe i zagraniczne z zakresu nauki o żywności Uzupełniająca 1. Majchrzak J., Mendel T., 2009. Metodyka pisania prac magisterskich i dyplomowych. Wyd. AE w Poznaniu. 2. Procedura przygotowywania prac dyplomowych przez studentów Wydziału Technologii Żywności (WTŻ) Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie http://wtz.ur.krakow.pl/zasoby/8/Procedura.pdf 3. Informacje dla studenta oraz nauczyciela - opiekuna i recenzenta pracy dyplomowej z wykorzystaniem modułu APD; http://www.ar.krakow.pl/ |
||
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - absolwent zna i rozumie: Zna podstawowe zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego UMIEJĘTNOŚCI - absolwent potrafi: Formułuje cel, zakres pracy, zestawia literaturę, konstruuje tabele wykresy i inne elementy graficzne pracy seminaryjnej i inżynierskiej. Wykazuje umiejętność prawidłowej interpretacji wyników, uogólnień i wyciągania wniosków. Wykazuje umiejętność precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawiania pracy/prezentacji (pisemnej lub ustnej) oraz pisania pracy inżynierskiej w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego. KOMPETENCJE SPOŁECZNE - absolwent jest gotów do: Wykazuje aktywność w trakcie dyskusji dotyczącej różnych zagadnień związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego. Dostrzega różnice między kontynuacją kształcenia a podjęciem pracy zawodowej. Jest otwarty na konstruktywną krytykę i gotowy rozważyć propozycje innych osób. |
||
Metody i kryteria oceniania: |
Seminarium Zaliczenie zajęć na podstawie : - oceny aktywnego uczestnictwa w dyskusji - udział w ocenie końcowej modułu – 30% - przygotowania, wygłoszenia i oddania w formie drukowanej prezentacji - udział w ocenie końcowej modułu 70%. Do zaliczenia wymagane jest oddanie pracy dyplomowej. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/2018" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-02-25 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Jacek Domagała | |
Prowadzący grup: | Jacek Domagała, Piotr Kulawik, Władysław Migdał, Marek Sady, Maria Walczycka | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/2019" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-24 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Jacek Domagała | |
Prowadzący grup: | Genowefa Bonczar, Jacek Domagała, Władysław Migdał, Dorota Najgebauer-Lejko, Marek Sady, Maria Walczycka, Marzena Zając | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-23 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Władysław Migdał | |
Prowadzący grup: | Władysław Migdał, Agnieszka Pluta-Kubica, Ewelina Węsierska, Marzena Zając | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-24 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Władysław Migdał | |
Prowadzący grup: | Magda Filipczak-Fiutak, Władysław Migdał | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-27 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Władysław Migdał | |
Prowadzący grup: | Władysław Migdał, Agnieszka Pluta-Kubica | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.