Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Elektyw III: Procesy fermentacji i biosyntezy T.F6.EL31.SI.TTZOX.T
Ćwiczenia laboratoryjne (CWL) Semestr letni 2020/2021

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 15
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Literatura:

Praca zbiorowa pod red. T. Tuszyńskiego i T. Tarko Procesy fermentacyjne – przewodnik do ćwiczeń. Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego, Kraków 2010

Zakres tematów:

1. Wprowadzenie do procesów fermentacyjnych i biosyntezy na przykładzie drożdżownictwa

2. Fermentacja i biosynteza w browarnictwie - analiza surowców i produktów

3. Fermentacja i biosynteza w winiarstwie i gorzelnictwie - analiza surowców, półproduktów oraz produktów

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 wielokrotnie, piątek (niestandardowa częstotliwość), 8:00 - 11:45, sala 1.137
Marek Zdaniewicz 7/ szczegóły
2 wielokrotnie, piątek (niestandardowa częstotliwość), 12:00 - 15:45, sala 1.137
Marek Zdaniewicz 6/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Wydział Technologii Żywności
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)