Seminarium specjalizacyjne 1 B
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.1s.SSP1.SM.TTZBZ.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium specjalizacyjne 1 B |
Jednostka: | Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki |
Grupy: |
Technologia Żywności, 1 sem, SM |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
2.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Omówienie zasad korzystania z baz danych literaturowych, wyszukiwania i korzystania z literatury dotyczącej przedmiotu badań z zachowaniem prawa własności intelektualnej autorów. Omówienie zasad przygotowania prezentacji. Wybór tematów prac seminaryjnych. Przedstawianie przez studentów prezentacji seminaryjnych na wybrany temat z szeroko pojętej problematyki bezpieczeństwa żywności w oparciu o różne źródła naukowe. |
Pełny opis: | |
Literatura: |
PODSTAWOWA nauki rolnicze - dyscyplina technologia żywności i żywienia Struktura aktywności studenta: zajęcia realizowane z bezpośrednim udziałem prowadzącego wykłady Podstawowa 1. Jabłonowska L., Wachowiak P., Winch S. (red.) 2008. Prezentacja profesjonalna. Wyd. Difin Warszawa. 2. Weiner J. 2009. Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych. PWN Warszawa UZUPEŁNIAJĄCA 1. Achremowicz B., Wesołowska-Janczarek M. 2001. Poradnik dla dyplomantów. Wyd. AR w Lublinie. |
Efekty uczenia się: |
Zna i rozumie: S1B_W1 podstawowe zasady korzystania z baz danych literaturowych oraz źródeł drukowanych. Potrafi: S1B_U1 sformułować cel, zakres prezentacji, wyszukiwać z różnych źródeł i zestawiać literaturę, konstruować tabele, wykresy i inne elementy graficzne prezentacji w oparciu o literaturę zagraniczną, z wykorzystaniem programu Power point lub innego. S1B_U2 dokonać prawidłowej prezentacji ustnej i pisemnej informacji i wiedzy z zakresu dietetyki. Jest gotów do: S1B_K1 ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego. S1B_K2 dyskusji dotyczącej różnych zagadnień związanych z szeroko pojętą tematyką związaną z żywieniem człowieka i bezpieczeństwem żywności. |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie na ocenę, na podstawie obecności i ocen z prezentacji. |
Praktyki zawodowe: |
NIE DOTYCZY |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ SEM
PT |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Elżbieta Sikora | |
Prowadzący grup: | Elżbieta Sikora, Jerzy Zawistowski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2022/2023" (zakończony)
Okres: | 2023-02-27 - 2023-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT SEM
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Barbara Borczak | |
Prowadzący grup: | Barbara Borczak, Joanna Kapusta-Duch, Jerzy Zawistowski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.