Weterynaria, 10 semestr, przedmioty obowiązkowe (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21L - Semestr letni 2020/2021 21/22L - Semestr letni 2021/2022 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21L | 21/22L | 22/23L | 23/24L | 24/25L | |||||
W.10s.CPT.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Student poznaje praktyczne zagadnienia z zakresu anatomii , anatomii topograficznej, fizjologi klinicznej , patofizjologii i immunologii klinicznej ptaków. Uczy się prawidłowego diagnozowania chorób ptaków na podstawie badania klinicznego, anatomopatologicznego i laboratoryjnego. |
|
||
W.10s.HPP.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
W.10s.HPPZ.SJ.WETXX |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z czynnikami kształtującymi jakość i bezpieczeństwo produktów pochodzenia zwierzęcego (wyroby wędliniarskie i mleczarskie). Po ukończeniu kursu studenci powinni znać zasady monitorowania higieny na etapie przetwarzania oraz metody oceniania jakości i przydatności technologicznej wyrobów gotowych do spożycia na podstawie składu surowcowego, wyróżników sensorycznych, fizykochemicznych oraz składu jakościowego i ilościowego mikroflory. |
|
||
W.10s.PRK.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
W.10s.PRI.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyka w Inspekcji Weterynaryjnej z zakresu badania zwierząt rzeźnych i mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego oraz higieny środków żywienia zwierząt stanowi istotny składnik przygotowania studentów Wydziału Medycyny Weterynaryjnej do pracy zawodowej w Inspekcji Weterynaryjnej Zgodnie z planem, praktyka odbywa się w miesiącach: lipiec, sierpień lub wrzesień, w turnusach dwutygodniowych. |
|
||
W.10s.PWE.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
W.10s.STK.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
W.10s.STA.SJ.WETXZ | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||