Seminarium dyplomowe G
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.3s.SEMD.SM.TTZGZ.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium dyplomowe G |
Jednostka: | Katedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego |
Grupy: |
Technologia Żywności, 3 sem, SM |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
6.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Prezentacje przygotowane i przedstawione przez studentów nt. postepów w realizacji badań naukowych z zakresu pracy magisterskiej, dyskusja wyników w odniesieniu do dostępnych danych literaturowych. |
Pełny opis: |
Prezentacje przygotowane i przedstawione przez studentów nt. postepów w realizacji badań naukowych z zakresu pracy magisterskiej, dyskusja wyników w odniesieniu do dostępnych danych literaturowych. |
Literatura: |
1. Weiner J. 2012 lub nowsze. Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych. PWN, Warszawa. 2. Majchrzak J., Mendel T. metodyka pisania prac magisterskich i dyplomowych. Wydawnictwo AE w Poznaniu, http://www.pttz.org/zyw/oznań, 2005. www.sciencedirect.com www.onlinelibrary.wiley.com www.onlinelibrary.wiley.com |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - zna i rozumie: zaawansowane techniki i narzędzia badawcze właściwe dla inżynierii żywności podstawowe zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego UMIEJĘTNOŚCI - potrafi: formułować cel, zakres pracy, zestawć literaturę, przygotować tabele, wykresy i inne elementy graficzne pracy seminaryjnej. Prawidłowo interpretuje wyniki i odnosi do danych literaturowych, wyciąga wnioski. krytycznie ocenić różne koncepcje rozwiązania problemów z obszaru inżynierii żywności, w tym projektowania nowych produktów spożywczych precyzyjnie porozumiewać się oraz przygotować i przedstawić pracę/prezentację (pisemnie lub ustnie), dyskutować wyniki. KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do: aktywności w trakcie dyskusji dotyczącej zagadnień z obszaru technologii żywności i żywienia człowieka konstruktywnej krytyki oraz rozważenia propozycji innych osób. podjęcia dokształcania i doskonalenia zawodowego, dostrzega różnice między kontynuacją kształcenia a podjęciem pracy zawodowej. |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie zajęć na podstawie: - aktywnego uczestnictwa w dyskusji (30%), - obecności (20%), - przygotowania prezentacji - udział w ocenie końcowej modułu (50%). |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN SEM
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium, 60 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Ptaszek | |
Prowadzący grup: | Marcin Łukasiewicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2022-02-28 - 2022-09-30 |
Przejdź do planu
PN SEM
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium, 60 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Ptaszek | |
Prowadzący grup: | Marcin Łukasiewicz, Gabriela Zięć | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.