Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Seminarium dyplomowe G

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: T.3s.SEMD.SM.TTZGZ.T
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Seminarium dyplomowe G
Jednostka: Katedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego
Grupy: Technologia Żywności, 3 sem, SM
Punkty ECTS i inne: 0 LUB 6.00 (w zależności od programu) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Skrócony opis:

Prezentacje przygotowane i przedstawione przez studentów nt. postepów w realizacji badań naukowych z zakresu pracy magisterskiej, dyskusja wyników w odniesieniu do dostępnych danych literaturowych.

Pełny opis:

Prezentacje przygotowane i przedstawione przez studentów nt. postepów w realizacji badań naukowych z zakresu pracy magisterskiej, dyskusja wyników w odniesieniu do dostępnych danych literaturowych.

Literatura:

1. Weiner J. 2012 lub nowsze. Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych. PWN, Warszawa.

2. Majchrzak J., Mendel T. metodyka pisania prac magisterskich i dyplomowych. Wydawnictwo AE w Poznaniu,

http://www.pttz.org/zyw/oznań, 2005.

www.sciencedirect.com

www.onlinelibrary.wiley.com

www.onlinelibrary.wiley.com

Efekty uczenia się:

WIEDZA - zna i rozumie:

zaawansowane techniki i narzędzia badawcze właściwe dla inżynierii żywności

podstawowe zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego

UMIEJĘTNOŚCI - potrafi:

formułować cel, zakres pracy, zestawć literaturę, przygotować tabele, wykresy i inne elementy graficzne pracy seminaryjnej. Prawidłowo interpretuje wyniki i odnosi do danych literaturowych, wyciąga wnioski.

krytycznie ocenić różne koncepcje rozwiązania problemów z obszaru inżynierii żywności, w tym projektowania nowych produktów spożywczych

precyzyjnie porozumiewać się oraz przygotować i przedstawić pracę/prezentację (pisemnie lub ustnie), dyskutować wyniki.

KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do:

aktywności w trakcie dyskusji dotyczącej zagadnień z obszaru technologii żywności i żywienia człowieka

konstruktywnej krytyki oraz rozważenia propozycji innych osób.

podjęcia dokształcania i doskonalenia zawodowego, dostrzega różnice między kontynuacją kształcenia a podjęciem pracy zawodowej.

Metody i kryteria oceniania:

Zaliczenie zajęć na podstawie:

- aktywnego uczestnictwa w dyskusji (30%),

- obecności (20%),

- przygotowania prezentacji - udział w ocenie końcowej modułu (50%).

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2021-02-25 - 2021-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Seminarium, 60 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Ptaszek
Prowadzący grup: Marcin Łukasiewicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/2022" (zakończony)

Okres: 2022-02-28 - 2022-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Seminarium, 60 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Ptaszek
Prowadzący grup: Marcin Łukasiewicz, Gabriela Zięć
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Seminarium - Zaliczenie na ocenę
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)