Przedmioty w rejestracji Stacjonarne I st; 1 sem 24/25z; elektywy humanistyczne; Dietetyka TTDXY.SI.1S.HU.24/25
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
24/25Z | |||||
T.F1.HU11.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Jak działa ludzki umysł/poznawanie swojego indywidualnego wzorca myślenia . Trwałość pamięci w trakcie i po zakończeniu nauki. Rola snu w procesie zapamiętywania. Metody podnoszące koncentrację w trakcie nauki. Organiczna Technika Studiowania. Przygotowanie własnych narzędzi efektywnej nauki materiału z Technologii Żywności - mapy myśli, pałac pamięci, łańcuchowa metoda skojarzeń. Technika GSP - (główny system pamięciowy) - wybrane elementy. Szybkie czytanie. Zarządzanie czasem pracy. Jak wykształcić pomocne nawyki. Nauka języka obcego. |
|
|||
T.F1.HU14.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F1.HU16.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Savoir vivre, etykieta, dobre maniery, protokół dyplomatyczny, kurtuazja - wyrażenia wszystkim doskonale znane, ale czy stosowane? Zasady savoir-vivre obowiązują niemal w każdym aspekcie naszego życia. Ich znajomość jest szczególnie ważna także w miejscu pracy. Savoir vivre jest tak samo przydatny, jak wiedza, inteligencja, a może nawet i doświadczenie. Po ukończeniu zajęć z tego przedmiotu Student będzie posiadał wiedzę w zakresie różnych elementów savoir-vivre, takich jak grzeczność językowa, etykieta stołu i dress code. Ponadto Student będzie potrafił zastosować zasady dobrego wychowania w życiu codziennym, zawodowym oraz podczas przyjęć okolicznościowych. |
|
|||