Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Przedmioty w rejestracji 3 semestr II stopień Ogrodnictwo O.3s.SM.OOGXY16/17L

Lista uwzględnia również te przedmioty, które są chwilowo wyłączone z rejestracji (ale były lub będą uwzględnione w innych jej turach).
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Pokaż tylko przedmioty z wybranej grupy: Boldem są napisane grupy przedmiotów zawierające przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.
Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Opcje
O.F3.WAR.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot ma na celu zapoznanie studentów z zasobami gatunkowymi i odmianowymi roślin warzywnych w różnych regionach świata. Studenci poznają znaczenie gospodarcze, biologię, wartość odżywczą, wymagania uprawowe, sposoby wykorzystania warzyw tropikalnych, subtropikalnych i zapomnianych gatunków klimatu umiarkowanego, uprawianych w Europie, Azji, Afryce i Amerykach. Określone zostaną możliwości zwiększenia bioróżnorodności warzyw uprawianych w Polsce o wybrane gatunki egzotyczne, na podstawie analizy ich wymagań środowiskowych oraz preferencji żywieniowych ludności.

Strona przedmiotu
O.F3.UPW.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Zapoznanie studentów z podstawami uprawy winorośli oraz klasyfikacja win.

Tematyka wykładów ma na celu zapoznanie studentów z historią uprawy winorośli w Europie i na Świecie, sztuką produkcji win jakościowych. Zapoznanie z przepisami dotyczącymi zakładania winnic w Polsce. Tematyka ćwiczeń dotyczy problemów uprawy winorośli, praktyczne ćwiczenia z cięcia i formowania krzewów, zapoznania się z odmianami oraz zapoznanie się z klasyfikacją win.

Strona przedmiotu
O.F3.RWK.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot ma na celu zapoznanie studentów z możliwościami wykorzystania roślin w kosmetologii. Studenci zapoznają się z klasyfikacją kosmetyków, substancjami naturalnymi stosowanymi w kosmetyce i gatunkami roślin wykorzystywanych do produkcji kosmetyków.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-7 (2022-11-16)