Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Przedmioty w rejestracji 2 sem. OGRODNICTWO 15/16Z O.2s.SM.OOGXY-15/16Z

Lista uwzględnia również te przedmioty, które są chwilowo wyłączone z rejestracji (ale były lub będą uwzględnione w innych jej turach).
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Pokaż tylko przedmioty z wybranej grupy: Boldem są napisane grupy przedmiotów zawierające przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.
Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Opcje
O.F2.ADW.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Zaznajomienie z zaawansowanymi technikami zbierania i analizy danych oraz ich opracowania statystycznego i prezentacyjnego. Stosowanie rozszerzonych funkcji programów pakietu Microsoft Office do analizy, zestawiania i wizualizacji danych. Techniki analizy statystycznej danych (wariancja ANOVA, korelacje, regresja) w programie StatSoft Statistica oraz interpretacja uzyskanych wyników. Eksploracja danych i powiązań między zmiennymi za pomocą podstawowych i zaawansowanych narzędzi do tworzenia wykresów.

Strona przedmiotu
O.F2.ENO.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie słuchaczy z technologią produkcji wina (winifikacja). Omówione zostaną metody analizy sensorycznej oraz regiony produkcji wina w europie i na świecie. Celem kursu jest także poznanie składu chemicznego wina oraz metody analizy chemicznej. Studenci zostaną zapoznani z kulturowymi aspektami wina w kulturze w różnych okresach historycznych oraz przepisami regulującymi produkcję i dystrybucję wina.

Strona przedmiotu
O.F2.MIB.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Taksonomia, budowa, charakterystyka, wymagania i przejawy życia mikobiota (grzybów i organizmów grzybopodobnych).

Charakterystyka bakterii i zasady ich identyfikacji na podstawie cech biochemicznych, fizjologicznych i morfologicznych. Diagnozowanie mikobiota i bakterii ważnych w patologii roślin.

Strona przedmiotu
O.F2.NDR.SM.OOGXY
Zajęcia przedmiotu
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem modułu jest omówienie oraz poznanie w praktyce zagadnień z zakresu współczesnej florystyki, ze szczególnym uwzględnieniem dużych form florystycznych, aranżacji inspirowanych naturą i sztuką Land Artu oraz roślinami w wystroju wnętrz i florystycznej obsłudze uroczystości.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-4 (2022-09-15)