Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologia Żywności, 1 sem, SM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Technologia Żywności, 1 sem, SM
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21L 21/22L 22/23L 23/24L 24/25L
T.F1.EK33.SM.TTZXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Kurs enzymologii przemysłowej ma za zadanie zapoznać studentów z szerokimi możliwościami wykorzystania biokatalizy w przemyśle spożywczym. Omówione zostaną właściwości enzymów jako biokatalizatorów efektywnych, tanich, specyficznych, bezpiecznych w różnych obszarach przetwórstwa żywności w aspekcie historycznym, opisany będzie stan obecny i perspektywy ich wykorzystania. Szczególna uwaga będzie zwrócona na możliwości wytwarzania produktów unikalnych, których bez udziału enzymów wytworzyć się nie da. Studenci zapoznani będą także z analizą efektywności ekonomicznej stosowania enzymów w przemyśle.

Ćwiczenia laboratoryjne umożliwią studentom nabycie praktycznych umiejętności pracy z enzymami w laboratorium analitycznym.

Strona przedmiotu
T.1s.INST.SM.TTZXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot wprowadza w problematykę działania współczesnych baz danych oraz sposobów gromadzenia informacji.

Student poznaje sposoby projektowania relacyjnych baz danych oraz implementację zaprojektowanej bazy danych w programie bazodanowym.

Student zapoznaje się również ze sposobami wyszukiwania informacji w bazach danych.

Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZAZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZBZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Zasady planowania eksperymentów naukowych (podstawy teoretyczne i realizacja praktyczna).Metody badań chemicznych i instrumentalnych w analizie żywności.

Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZCZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest teoretyczne i praktyczne zapoznanie studentów z laboratoryjnymi metodami stosowanymi w badaniach żywności; obejmuje metody chemiczne, instrumentalne i sensoryczne wykorzystywane podczas badań prowadzonymi na potrzeby pracy magisterskiej.

Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZEZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZFZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZGZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MBE1.SM.TTZJZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest teoretyczne i praktyczne zapoznanie studentów z metodami badań eksperymentalnych stosowanych w badaniach żywności i obejmuje metody chemiczne, instrumentalne i sensoryczne.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)