Technologia Żywności, 3 sem, NM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Plany zajęć grupy przedmiotów
-
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 -
20/21L - Semestr letni 2020/2021 -
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 -
22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 -
22/23L - Semestr letni 2022/2023 -
23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 -
23/24L - Semestr letni 2023/2024 -
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 -
24/25L - Semestr letni 2024/2025 -
Plan przecięty w wybranym przedziale dat
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 20/21L - Semestr letni 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 23/24L - Semestr letni 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 20/21L | 21/22Z | 22/23Z | 22/23L | 23/24Z | 23/24L | 24/25Z | 24/25L | |||||
C.F.SKE.N |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
WIEDZA - zna i rozumie: historię, kulturę, produkty, kuchnię polską i europejską; KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do: - pogłębiania swojej wiedzy z zakresu historii powszechnej i historii kultury, ze szczególnym uwzględnieniem historii regionu; - przygotowywania projektów mających na celu rejestrację produktów tradycyjnych. |
|
|||||||||||
T.3s.SEMD.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Seminarium dyplomowe umożliwia studentom: - prowadzenie dyskusji naukowej, - krytyczną ocenę wyników pomiarów, - ocenę strony edytorskiej publikacji naukowych, - zaprezentowanie celu pracy dyplomowej, materiału i metod badawczych, wyników swojej pracy magisterskiej oraz wynikających z nich wniosków i przygotowanie pracy magisterskiej do druku. |
|
|||||||
T.3s.PMGR.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.3s.MBE3.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.F3.ES32.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem nauczania przedmiotu jest przekazanie studentom podstawowych wiadomości na temat spektroskopowych i optycznych właściwości żywności oraz metod instrumentalnych wykorzystywanych do ich badania. Celem ćwiczeń laboratoryjnych jest umożliwienie studentom nabycia umiejętności badania żywności przy użyciu aparatury i sprzętu laboratoryjnego. |
|
|||||
T.F3.ES33.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem wykładów jest przekazanie informacji na temat urządzeń spektroskopowych i optycznych, oraz sposobów oceny barwy. Celem ćwiczeń jest nabycie przez studentów umiejętności związanych z przygotowaniem metodyki analitycznej próbek żywnościowych, konfiguracją urządzeń pomiarowych potrzebnych do analizy żywności. |
|
||||
T.F3.ES22.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem nauczania przedmiotu jest przekazanie studentom wiadomości na temat wybranych związków biologicznie czynnych, występujących w żywności, ze szczególnym uwzględnieniem ich właściwości prozdrowotnych i leczniczych, jak również zasygnalizowanie ewentualnych zagrożeń dla konsumentów, wynikających z obecności tego typu substancji w żywności. |
|
|||
T.F3.ES21.NM.TTZAZ.T | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem nauczania przedmiotu jest przekazanie studentom wiadomości na temat wybranych związków biologicznie czynnych (tj., alkaloidów, związków zapachowych oraz substancji o właściwościach antyoksydacyjnych), występujących w żywności, ze szczególnym uwzględnieniem korzyści i zagrożeń związanych z ich występowaniem w żywności pochodzenia roślinnego. |
|
||||||
T.3s.PHS2.NM.TTZXZ.R | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.3s.SEMD.NM.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Seminarium dyplomowe umożliwia studentom zaprezentowanie wyników swojej pracy magisterskiej oraz wynikających z nich wniosków i przygotowanie pracy magisterskiej do druku. |
|
|||
T.3s.PMGR.NM.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.MBE3.NM.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest teoretyczne i praktyczne zapoznanie studentów z metodami badań eksperymentalnych stosowanych w badaniach żywności i obejmuje metody chemiczne, instrumentalne i sensoryczne. |
|
|||
T.F3.ES33.NM.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z problematyką fałszowania żywności w różnych branżach przemysłu spożywczego. |
|
|||
T.F3.ES21.NM.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z możliwościami zagospodarowania mleka, jego składników oraz produktów ubocznych przemysłu mleczarskiego w innych gałęziach przemysłu niż przetwórstwo spożywcze. |
|
|||
T.3s.SEMD.NM.TTZHZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.PMGR.NM.TTZHZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.MBE3.NM.TTZHZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F3.ES31.NM.TTZHZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F3.ES24.NM.TTZHZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.SEMD.NM.TTZFZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.PMGR.NM.TTZFZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.MBE3.NM.TTZFZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F3.ES32.NM.TTZFZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F3.ES22.NM.TTZFZ.T | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.3s.PHS1.NM.TTZXZ.R | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie z pojęciem umiejętności miękkich (menedżerskich) oraz uświadomienie konieczności uczenia się kompetencji interpersonalnych przez całe życie. Zagadnienia poruszane podczas zajęć odnoszą się do podstaw komunikacji międzyludzkiej, a także problemów w komunikowaniu się w środowisku organizacji, charakterystycznych dla zarządzania firmą. |
|
|||||||
T.3s.PPRZ.NM.TTZXZ.R | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.3s.NUTR.NM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||