Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 1 sem, NI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.1s.BHP.NI.TXXXX.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.CHON.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem zajęć jest przekazanie studentom podstawowych wiadomości na temat właściwości związków nieorganicznych wynikających z budowy ich cząsteczek, stanu skupienia i środowiska, w którym występują oraz praw opisujących te właściwości, a także wyrobienie umiejętności wykonywania podstawowych obliczeń chemicznych i czynności laboratoryjnych niezbędnych do rozwiązywania przez studentów problemów w trakcie ich dalszego studiowania oraz pracy zawodowej. Zajęcia obejmują bloki tematyczne prezentujące aktualny stan wiedzy na temat budowy atomów i cząsteczek związków chemicznych, rodzaju reakcji chemicznych, systematyki i właściwości związków nieorganicznych, właściwości wody i reakcji zachodzących w roztworach wodnych, kinetyki i uwarunkowań termodynamicznych zachodzenia reakcji oraz znaczenia tych zagadnień dla organizmów żywych i środowiska naturalnego oraz procesów wytwarzania i przetwarzania żywności, a także ich praktycznego wykorzystania. |
|
|||||||
T.1s.EIOS.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.EKON.NI.TTZTZ.R |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.EKPZ.NI.TTZTZ.R |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.F1.HU11.NI.TTZXZ.T | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Jak działa ludzki umysł /poznawanie swojego indywidualnego wzorca myślenia. Trwałość pamięci w trakcie i po zakończeniu nauki. Rola snu w procesie zapamiętywania. Metody podnoszące koncentrację w trakcie nauki. Organiczna Technika Studiowania. Przygotowanie własnych narzędzi efektywnej nauki materiału z Technologii Żywności - mapy myśli, pałac pamięci, łańcuchowa metoda skojarzeń. Technika GSP - (główny system pamięciowy) - wybrane elementy. Szybkie czytanie. Zarządzanie czasem pracy. Jak wykształcić pomocne nawyki. Nauka języka obcego. |
|
|||||
T.F1.HU15.NI.TTZTZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.1s.MATE.NI.TTZTZ.I |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Analiza funkcji jednej zmiennej: Odwzorowania i ich własności. Ciągi liczbowe. Granica i ciągłość funkcji. Rachunek różniczkowy funkcji jednej zmiennej. Całka nieoznaczona. Całka oznaczona i jej zastosowania. Algebra Liniowa: Przestrzeń wektorowa macierzy. Układy równań liniowych. Analiza funkcji wielu zmiennych. Przestrzeń metryczna. Granica i ciągłość funkcji dwóch zmiennych. Pochodne cząstkowe. Ekstrema funkcji dwóch zmiennych. Elementy równań różniczkowych zwyczajnych. Równania różniczkowe rzędu pierwszego |
|
|||||||
T.1s.OBCH.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot z zakresu podstaw chemii dotyczący zasad prowadzenia obliczeń w zakresie chemii roztworów wodnych, oraz podstaw stechiometrii |
|
|||||||
T.1s.PTSR.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z czynnikami biotycznymi i abiotycznymi wpływającymi na produkcję roślinną i jakość surowców roślinnych przeznaczonych do przetwórstwa. |
|
|||||||
T.1s.TEIN.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad korzystania z zaawansowanych edytorów tekstu oraz arkuszy kalkulacyjnych. Student poznaje zasady tworzenia rozbudowanych dokumentów tekstowych np. praca naukowa, dokumentacja, sprawozdanie. Student poznaje metodykę wykonywania obliczeń z użyciem arkusza kalkulacyjnego wraz z prezentacją wyników w postaci graficznej. |
|
|||||||