Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dietetyka, 6 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Dietetyka, 6 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
21/22L 22/23L 23/24L
T.6s.DIEG.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z fizjologia starzenia się organizmu, z zmianami z poszczególnych układach (głównie układ pokarmowy, krwionośny, nerwowy), zasadami prawidłowego żywienia osób starszych, a także z zasadami postępowania dietetycznego w różnych schorzeniach.

Strona przedmiotu
T.6s.DIEP.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL21.SI.TTDDZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot ma za zadanie zapoznać uczestników z podstawowymi informacjami dotyczącymi kierunków przetwórstwa zbóż w przemyśle spożywczym.

Strona przedmiotu
T.F6.EL22.SI.TTDDZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot ma na celu zapoznanie uczestników z wybranymi, podstawowymi kierunkami przetwórstwa zbóż w przemyśle spożywczym, z technologią produkcji zarówno tradycyjnych wyrobów, jak i produktów wykorzystujących nowoczesne technologie

Strona przedmiotu
T.F6.EL42.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Tematyka przedmiotu obejmuje podstawowe informacje dotyczące struktury spożycia mięsa w Polsce i na świecie, właściwości mięsa i jego wpływu na zdrowie człowieka. Omawiane są sposoby pozyskiwania mięsa oraz metody przetwarzania i możliwości modyfikacji wyrobów mięsnych w celu poprawy ich właściwości prozdrowotnych.

Strona przedmiotu
T.F6.EL71.SI.TTDDZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL72.SI.TTDDZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.KZCH.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.PRAK.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Praktyka - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.PTPP.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.ZOZZ.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie Studentów z problematyką żywienia zbiorowego, w tym z zasadami, planowaniem i organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego oraz rolą dietetyka w omawianym zakresie.

Strona przedmiotu
T.6s.ZYWS.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)