Dietetyka, 6 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
21/22L - Semestr letni 2021/2022 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
21/22L | 22/23L | 23/24L | |||||
T.6s.DIEG.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z fizjologia starzenia się organizmu, z zmianami z poszczególnych układach (głównie układ pokarmowy, krwionośny, nerwowy), zasadami prawidłowego żywienia osób starszych, a także z zasadami postępowania dietetycznego w różnych schorzeniach. |
|
||
T.6s.DIEP.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.F6.EL21.SI.TTDDZ.T |
![]() |
brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot ma za zadanie zapoznać uczestników z podstawowymi informacjami dotyczącymi kierunków przetwórstwa zbóż w przemyśle spożywczym. |
|
||
T.F6.EL22.SI.TTDDZ.T | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot ma na celu zapoznanie uczestników z wybranymi, podstawowymi kierunkami przetwórstwa zbóż w przemyśle spożywczym, z technologią produkcji zarówno tradycyjnych wyrobów, jak i produktów wykorzystujących nowoczesne technologie |
|
||
T.F6.EL42.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Tematyka przedmiotu obejmuje podstawowe informacje dotyczące struktury spożycia mięsa w Polsce i na świecie, właściwości mięsa i jego wpływu na zdrowie człowieka. Omawiane są sposoby pozyskiwania mięsa oraz metody przetwarzania i możliwości modyfikacji wyrobów mięsnych w celu poprawy ich właściwości prozdrowotnych. |
|
||
T.F6.EL71.SI.TTDDZ.T |
![]() |
brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.F6.EL72.SI.TTDDZ.T | brak |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.6s.KZCH.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.6s.PRAK.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.6s.PTPP.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.6s.ZOZZ.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie Studentów z problematyką żywienia zbiorowego, w tym z zasadami, planowaniem i organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego oraz rolą dietetyka w omawianym zakresie. |
|
||
T.6s.ZYWS.SI.TTDDZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||