Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dietetyka, 1 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Dietetyka, 1 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022
22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023
23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21Z 21/22Z 22/23Z 23/24Z 24/25Z
T.F1.HU16.SI.TTDDZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Savoir vivre, etykieta, dobre maniery, protokół dyplomatyczny, kurtuazja - wyrażenia wszystkim doskonale znane, ale czy stosowane?

Zasady savoir-vivre obowiązują niemal w każdym aspekcie naszego życia. Ich znajomość jest szczególnie ważna także w miejscu pracy. Savoir vivre jest tak samo przydatny, jak wiedza, inteligencja, a może nawet i

doświadczenie. Po ukończeniu zajęć z tego przedmiotu Student będzie posiadał wiedzę w zakresie różnych elementów savoir-vivre, takich jak grzeczność językowa, etykieta stołu i dress code. Ponadto Student będzie potrafił zastosować zasady dobrego wychowania w życiu codziennym, zawodowym oraz podczas przyjęć okolicznościowych.

Strona przedmiotu
T.F1.HU14.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F1.HU13.SI.TTDDZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F1.HU12.SI.TTDDZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Na zięciach studenci poznają techniki efektywnego uczenia się, a także techniki zarządzania czasem i tworzenia nawyków wspomagających efektywne uczenie się.

Strona przedmiotu
T.F1.HU11.SI.TTDDZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Jak działa ludzki umysł/poznawanie swojego indywidualnego wzorca myślenia .

Trwałość pamięci w trakcie i po zakończeniu nauki.

Rola snu w procesie zapamiętywania.

Metody podnoszące koncentrację w trakcie nauki.

Organiczna Technika Studiowania.

Przygotowanie własnych narzędzi efektywnej nauki materiału z Technologii Żywności - mapy myśli, pałac pamięci, łańcuchowa metoda skojarzeń.

Technika GSP - (główny system pamięciowy) - wybrane elementy.

Szybkie czytanie.

Zarządzanie czasem pracy.

Jak wykształcić pomocne nawyki.

Nauka języka obcego.

Strona przedmiotu
T.1s.TEIN.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad korzystania z zaawansowanych edytorów tekstu oraz arkuszy kalkulacyjnych.

Student poznaje zasady tworzenia rozbudowanych dokumentów tekstowych np. praca naukowa, dokumentacja, sprawozdanie.

Student poznaje metodykę wykonywania obliczeń z użyciem arkusza kalkulacyjnego wraz z prezentacją wyników.

Strona przedmiotu
T.1s.PSOG.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.OBCH.SI.TTDDZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MZES.SI.TTDDZ.I
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia audytoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.KWPP.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 5 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 5 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 5 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 5 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 5 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.GRIN.SI.TTDDZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej budowli, instalacji oraz urządzeń i procesów technologicznych z uwzględnieniem obowiązujących norm, przy użyciu różnych metod zapisu i przechowywania danych graficznych. Student poznaje podstawowe metody rzutowania, wykonywania prostych konstrukcji geometrycznych oraz wybrane aspekty zastosowania systemów CAx w projektowaniu i zapisie konstrukcji różnych branż przemysłu spożywczego.

Strona przedmiotu
T.1s.EIOS.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia terenowe - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.CHON.SI.TTDDZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot obejmuje naukę podstawowych praw i zależności w obrębię chemii ogólnej, nieorganicznej i analitycznej. W ramach wykładu studenci zapoznają się podziałem związków nieorganicznych i ich budową, budową atomów i cząsteczek, systematyką pierwiastków, zjawiskami zachodzącymi w roztworach wodnych, termodynamiką i kinetyką chemiczną, podstawami elektrochemii. W ramach ćwiczeń laboratoryjnych uczą się posługiwać podstawowym szkłem i sprzętem laboratoryjnym, wykonywać i opisywać proste doświadczenia, a także wyciągać wnioski z uzyskanych wyników. Uczą się podstawowych technik analizy jakościowej i ilościowej.Uczą się przygotowywać pisemne raporty zawierające opis wykonywanych doświadczeń i interpretację uzyskanych wyników.

Strona przedmiotu
T.1s.ANCZ.SI.TTDDZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)