Dietetyka, 1 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.1s.ANCZ.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.1s.CHON.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot obejmuje naukę podstawowych praw i zależności w obrębię chemii ogólnej, nieorganicznej i analitycznej. W ramach wykładu studenci zapoznają się podziałem związków nieorganicznych i ich budową, budową atomów i cząsteczek, systematyką pierwiastków, zjawiskami zachodzącymi w roztworach wodnych, termodynamiką i kinetyką chemiczną, podstawami elektrochemii. W ramach ćwiczeń laboratoryjnych uczą się posługiwać podstawowym szkłem i sprzętem laboratoryjnym, wykonywać i opisywać proste doświadczenia, a także wyciągać wnioski z uzyskanych wyników. Uczą się podstawowych technik analizy jakościowej i ilościowej.Uczą się przygotowywać pisemne raporty zawierające opis wykonywanych doświadczeń i interpretację uzyskanych wyników. |
|
|||||||
T.1s.EIOS.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.GRIN.SI.TTDDZ.T | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej budowli, instalacji oraz urządzeń i procesów technologicznych z uwzględnieniem obowiązujących norm, przy użyciu różnych metod zapisu i przechowywania danych graficznych. Student poznaje podstawowe metody rzutowania, wykonywania prostych konstrukcji geometrycznych oraz wybrane aspekty zastosowania systemów CAx w projektowaniu i zapisie konstrukcji różnych branż przemysłu spożywczego. |
|
||||||
T.1s.KWPP.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.MZES.SI.TTDDZ.I |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.OBCH.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.1s.PSOG.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.1s.TEIN.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad korzystania z zaawansowanych edytorów tekstu oraz arkuszy kalkulacyjnych. Student poznaje zasady tworzenia rozbudowanych dokumentów tekstowych np. praca naukowa, dokumentacja, sprawozdanie. Student poznaje metodykę wykonywania obliczeń z użyciem arkusza kalkulacyjnego wraz z prezentacją wyników. |
|
|||||||
T.F1.HU11.SI.TTDDZ.T | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Jak działa ludzki umysł/poznawanie swojego indywidualnego wzorca myślenia . Trwałość pamięci w trakcie i po zakończeniu nauki. Rola snu w procesie zapamiętywania. Metody podnoszące koncentrację w trakcie nauki. Organiczna Technika Studiowania. Przygotowanie własnych narzędzi efektywnej nauki materiału z Technologii Żywności - mapy myśli, pałac pamięci, łańcuchowa metoda skojarzeń. Technika GSP - (główny system pamięciowy) - wybrane elementy. Szybkie czytanie. Zarządzanie czasem pracy. Jak wykształcić pomocne nawyki. Nauka języka obcego. |
|
|||||
T.F1.HU12.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Na zięciach studenci poznają techniki efektywnego uczenia się, a także techniki zarządzania czasem i tworzenia nawyków wspomagających efektywne uczenie się. |
|
||||
T.F1.HU13.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.F1.HU14.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.F1.HU16.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Savoir vivre, etykieta, dobre maniery, protokół dyplomatyczny, kurtuazja - wyrażenia wszystkim doskonale znane, ale czy stosowane? Zasady savoir-vivre obowiązują niemal w każdym aspekcie naszego życia. Ich znajomość jest szczególnie ważna także w miejscu pracy. Savoir vivre jest tak samo przydatny, jak wiedza, inteligencja, a może nawet i doświadczenie. Po ukończeniu zajęć z tego przedmiotu Student będzie posiadał wiedzę w zakresie różnych elementów savoir-vivre, takich jak grzeczność językowa, etykieta stołu i dress code. Ponadto Student będzie potrafił zastosować zasady dobrego wychowania w życiu codziennym, zawodowym oraz podczas przyjęć okolicznościowych. |
|
|||