Browarnictwo i słodownictwo, 2 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21L - Semestr letni 2020/2021 21/22L - Semestr letni 2021/2022 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21L | 21/22L | 22/23L | 23/24L | |||||
T.2s.CHOR.SI.TBSBZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Chemia organiczna |
|
||
T.2s.FIZY.SI.TBSBZ.R |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.2s.GRIN.SI.TBSBZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej budowli, instalacji oraz urządzeń i procesów technologicznych z uwzględnieniem obowiązujących norm, przy użyciu różnych metod zapisu i przechowywania danych graficznych. Student poznaje podstawowe metody rzutowania, wykonywania prostych konstrukcji geometrycznych oraz wybrane aspekty zastosowania systemów CAx w projektowaniu i zapisie konstrukcji różnych branż przemysłu spożywczego. |
|
||
T.2s.OCWI.SI.TBSBZ.I |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
T.2s.PRZA.SI.TBSBZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyka odbywa się w zakładach zajmujących się produkcją surowców browarniczych (słodu, chmielu, materiałów pomocniczych), mikroorganizmów lub w działach kontroli jakości surowców browarniczych. Miejsce: np. gospodarstwa rolne produkujące surowce browarnicze, słodownie, producenci produktów chmielarskich, zakłady wytwarzające surowce browarnicze, producenci kultur startowych dla przemysłu browarniczego, plantacje chmielu. |
|
||
T.2s.PRWA.SI.TBSBZ.T |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||