Zarządzanie, 6 sem, stacj. licencjat obowiązkowe (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21L - Semestr letni 2020/2021 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21L | 22/23L | 23/24L | 24/25L | |||||
R.6s.MPR.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW/Zarządzanie/ ECTS =2/ semestr 6 Profil: ogólnoakademicki/ Forma i poziom: SL Status: kierunkowy Wymagania wstępne: brak Przedmiot marketing produktów rolno-spożywczych jest rozwinięciem kursu "Podstawy marketingu". W ramach przyjętego programu zostanie przedstawiona specyfika produktu rolno-spożywczego, uwzględniająca nowy produkt żwnościowy,innowacje, promocję, dystrybucję i polityke cenową. Słuchacze będą mieli okazję poznać wyniki badań naukowych odnoszących się do "sylwetki współczesnego" konsumenta oraz teorie wyjaśniające i modelujące jego zachowanie na rynku. Problem zarządzania produktem żywnościowym zostanie zaprezentowany w ramach analizy przypadków firm (case study). |
|
|||
R.6s.SD.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Cel zajęć w semestrze VI: a) opanowanie techniki pisania tekstu pracy. budowy tabel, wykresów, schematów b) nabycie umiejętności interpretacji wyników badań i wnioskowania c) przygotowanie uczestników zajęć do egzaminu dyplomowego |
|
|||
R.6s.ZJK.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Rozumienie podstawowych pojęć, prawidłowości i problemów zarządzania jakością: rozwiązywanie problemów zarządzania jakością w organizacji. Treść przedmiotu skoncentrowana jest na charakterystyce norm,metod i standardów dotyczących zarządzania jakością w organizacji i funkcjach jakie spełnia jakość w działalności operacyjnej podmiotów gospodarczych. Szczególna uwaga zostanie zwrócona na aktualnie obowiązujące normy jakości oraz przepisy dotyczące akredytacji, certyfikacji i notyfikacji. Przedstawione zostaną również koszty zarządzania jakością w organizacji. |
|
|||
R.6s.ZPR.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z procesem produkcyjnym, strukturami produkcyjnymi jednostek wytwórczych, organizacją produkcji, cyklem produkcyjnym. Zapoznanie studentów w procesem planowania produkcji, przygotowania produkcji, oceną jakości produkcji. Omówienie przypadków gospodarstw wspomagających podstawową działalność produkcyjną. Koszty w procesie podejmowania decyzji produkcyjnych. Ocena produktywności. |
|
|||
R.6s.ZAS.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW: ZARZĄDZANIE / ECTS: 2 / semestr: 6 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SL Status: specjalnościowy/obowiązkowy Wymagania wstępne: brak Celem nauczania przedmiotu jest poznanie problematyki zarządzania środowiskiem, tj. zarządzania użytkowaniem, ochroną i kształtowaniem środowiska. Studenci zostaną zaznajomieni z problematyką zarządzania środowiskiem w szerokim tego słowa znaczeniu - w sposób bezpośredni i pośredni oraz w procesach produkcyjnych, a także w kontekście pozaprodukcyjnej aktywności człowieka. Studenci zapoznają się też z ekonomiczną teorią wyceny środowiska oraz gospodarowania nim i jego zasobami zgodnie z zasadami rozwoju zrównoważonego. |
|
|||
R.6s.ZTW.SL.RZAXY | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW/Zarządzanie/ ECTS =1/ semestr 6 Profil: ogólnoakademicki/ Forma i poziom: SL Status: kierunkowy Wymagania wstępne: brak Celem przedmiotu jest przedstawienie istoty usług turystyki wiejskiej, w tym agroturystyki, a także ich cech oraz różnych kryteriów podziału turystyki na obszarach wiejskich. Materiał obejmuje również kwestie związane z zarządzaniem i marketingiem w turystyce wiejskiej i agroturystyce oraz z wiejską infrastrukturą turystyczno-rekreacyjna. |
|
|||
R.F6s.ZTW.SL.RZAXZ | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
Semestr letni 2023/2024
Semestr letni 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW/Zarządzanie/ ECTS =1/ semestr 6 Profil: ogólnoakademicki/ Forma i poziom: SL Status: kierunkowy Wymagania wstępne: brak Celem przedmiotu jest przedstawienie istoty usług turystyki wiejskiej, w tym agroturystyki, a także ich cech oraz różnych kryteriów podziału turystyki na obszarach wiejskich. Materiał obejmuje również kwestie związane z zarządzaniem i marketingiem w turystyce wiejskiej i agroturystyce oraz z wiejską infrastrukturą turystyczno-rekreacyjna. |
|
|||||