Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Rośliny ozdobne, 2 sem. stacj. mag. fakultatywne (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa)

Jednostka: Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Rośliny ozdobne, 2 sem. stacj. mag. fakultatywne
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

17/18Z - Semestr zimowy 2017/2018
18/19Z - Semestr zimowy 2018/2019
19/20Z - Semestr zimowy 2019/2020
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
17/18Z 18/19Z 19/20Z
O.F2.ADW.SM.OOGXY brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2018/2019
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Zaznajomienie z zaawansowanymi technikami zbierania i analizy danych oraz ich opracowania statystycznego i prezentacyjnego. Stosowanie rozszerzonych funkcji programów pakietu Microsoft Office do analizy, zestawiania i wizualizacji danych. Techniki analizy statystycznej danych (wariancja ANOVA, korelacje, regresja) w programie StatSoft Statistica oraz interpretacja uzyskanych wyników. Eksploracja danych i powiązań między zmiennymi za pomocą podstawowych i zaawansowanych narzędzi do tworzenia wykresów.

Strona przedmiotu
O.F2.MIB.SM.OOGXY brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2017/2018
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2019/2020
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Taksonomia, budowa, charakterystyka, wymagania i przejawy życia mikobiota (grzybów i organizmów grzybopodobnych).

Charakterystyka bakterii i zasady ich identyfikacji na podstawie cech biochemicznych, fizjologicznych i morfologicznych. Diagnozowanie mikobiota i bakterii ważnych w patologii roślin.

Strona przedmiotu
O.F2.NDR.SM.OOGXY brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2017/2018
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Ćwiczenia terenowe - 5 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem modułu jest omówienie oraz poznanie w praktyce zagadnień z zakresu współczesnej florystyki, ze szczególnym uwzględnieniem dużych form florystycznych, aranżacji inspirowanych naturą i sztuką Land Artu oraz roślinami w wystroju wnętrz i florystycznej obsłudze uroczystości.

Strona przedmiotu
O.F2.ROA.SM.OOGXY brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2017/2018
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Wykorzystanie roślin ozdobnych w projektowaniu wnętrz budynków prywatnych oraz użyteczności publicznej

Strona przedmiotu
O.F2.SUO.SM.OOGXY brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2018/2019
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedstawienie wiedzy dotyczącej badania jakości owoców jako surowca oraz umiejętności stosowania odpowiednich metod oceny.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-4 (2022-09-15)