Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Żywienie Człowieka, 4 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Żywienie Człowieka, 4 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21L 21/22L 22/23L 23/24L 24/25L
T.4s.AOJZ.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest przekazanie studentom zwięzłych, systematycznych wiadomości na temat stosowanych w analizie żywności chemicznych i fizykochemicznych obejmująca zarówno analizy klasyczne i instrumentalne, oznaczania surowców i półproduktów i wyrobów gotowych przemysłu spożywczego

Strona przedmiotu
T.4s.BIOC.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Kurs biochemii ogólnej profilowany dla studentów technologii żywności i/lub żywienia człowieka. Obejmuje podstawowe informacje z obszaru biochemii statycznej (opisowej) jak również przemiany metaboliczne i towarzyszące im efekty energetyczne charakterystyczne dla związków naturalnych. Obejmuje także podstawowe, wprowadzające dane dotyczące biochemii żywności tzn zagadnień budowy i fizjologii tkanek roślinnych i zwierzęcych, które są surowcami w przemyśle spożywczym i/lub komponentami diety człowieka.

Strona przedmiotu
T.4s.CWTE.SI.TTZCZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia terenowe - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia terenowe - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia terenowe - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem zajęć jest zapoznanie z różnego typu zakładami i rozwiązaniami panującymi w wybranych zakładach przetwórstwa spożywczego.

Strona przedmiotu
T.F4.2EL3.SI.TTZCZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F4.2EL2.SI.TTZCZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F4.2EL1.SI.TTZCZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.GEWS.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.PRZA.SI.TTZCZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Praktyka - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.WTET.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia projektowe - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest przedstawienie zagadnień związanych z budową i eksploatacją maszyn oraz urządzeń stosowanych w gastronomi. Omówiony zostanie przebieg wybranych procesów technologicznych w zakładzie gastronomicznym oraz możliwa ich automatyzacją i mechanizacją. Scharakteryzowane będą materiały wykorzystywane do produkcji maszyn i drobnego sprzętu niezmechanizowanego oraz omówione zostanie zastosowane wyposażenie technologicznego wykorzystywanego w produkcji i przechowywaniu potraw (magazynowanie, obróbka mechaniczna i cieplna oraz maszyny do mycia naczyń i służące do ekspedycji potraw). Na ćwiczeniach student poznaje i przyswaja umiejętności obsługi i budowy wybranych urządzeń oraz planuje, oblicza, dobiera wyposażenie technologiczne dla wybranego zakładu.

Strona przedmiotu
T.4s.ZYCZ.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 45 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)