Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dietetyka, 4 sem, NM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Dietetyka, 4 sem, NM
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021
20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21Z 20/21L 21/22Z 21/22L 22/23Z 22/23L 23/24Z 23/24L 24/25Z 24/25L
C.F.SKE.N brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 6 godzin
  • Wykład - 6 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

WIEDZA - zna i rozumie:

historię, kulturę, produkty, kuchnię polską i europejską;

KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do:

- pogłębiania swojej wiedzy z zakresu historii powszechnej i historii kultury, ze szczególnym uwzględnieniem historii regionu;

- przygotowywania projektów mających na celu rejestrację produktów tradycyjnych.

Strona przedmiotu
T.F4.5ELa.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Podstawowa wiedza z zakresu immunologii i mechanizmów powstawania reakcji alergicznych, substancji alergennych w żywności oraz metod diagnostyki alergii i wykrywania alergenów w żywności.

Strona przedmiotu
T.F4.5ELd.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.MBEK.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.PPRZ.NM.TTDXZ.R brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 12 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 12 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 12 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 12 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 12 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.PMGR.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia - godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia - godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia - godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia - godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.SEMD.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Seminarium - 60 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.ZAIM.NM.TTDXZ.R brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.4s.ZOZZ.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie Studentów z zasadami planowania i organizacji żywienia w zakładach żywienia zbiorowego z uwzględnieniem szpitali oraz rolą dietetyka w procesie leczenia, a także systemami dystrybucji posiłków w szpitalach.

Strona przedmiotu
T.4s.ZDRP.NM.TTDXZ.T brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)