Dietetyka, 5 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.5s.PODD.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||||
T.5s.INPR.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||||
T.5s.HPPZ.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest: - zapoznanie Studentów z wymaganiami dotyczącymi higieny przy produkcji posiłków, roli personelu w tym zakresie, zasadami GHP, GMP i systemu HACCP, a także zagrożeniami (biologicznymi, chemicznymi i fizycznymi) występującymi w żywności, jak również przedstawienie zasad organizacji żywienia zbiorowego, a także urzędowej kontroli żywności. |
|
||||||
T.5s.HITZ.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||||
T.5s.FICZ.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Program przedmiotu obejmuje głównie funkcje układu pokarmowego oraz układów towarzyszących, tj. nerwowego, hormonalnego, krążenia, moczowego. Ponadto zawiera charakterystykę metabolizmu węglowodanów, tłuszczów, białek oraz funkcje tarczycy jako gruczołu regulującego potrzeby energetyczne organizmu, metabolizm podstawowych składników odżywczych oraz wiele innych procesów. |
|
||||||
T.F5.EL61.SI.TTDDZ.T | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu studenci poznają podstawowe technologie przetwórstwa owoców, warzyw i grzybów, zasady utrwalania półproduktów i produktów gotowych. |
|
|||||
T.F5.EL51.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||||
T.F5.EL31.SI.TTDDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z głównymi aspektami roli i znaczenia mleka i produktów mleczarskich w żywieniu człowieka oraz wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą mleka. |
|
||||||
T.F5.EL11.SI.TTDDZ.T | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest przedstawienie podstawowych zagadnień przemysłu węglowodanowego, w tym technologii otrzymywania takich produktów jak cukier, skrobia, przetwory z ziemniaka, ze szczególnym uwzględnieniem ich roli żywieniowej. |
|
|||||
T.F5.1EL1.SI.TTDDZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||