Gastronomia i catering dietetyczny, 1 sem, NI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.1s.TPRZ.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z zasadami oceny towaroznawczej produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego wykorzystywanych w gastronomii i cateringu dietetycznym. |
|
||||
T.1s.TEIN.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad korzystania z zaawansowanych edytorów tekstu oraz arkuszy kalkulacyjnych. Student poznaje zasady tworzenia rozbudowanych dokumentów tekstowych np. praca naukowa, dokumentacja, sprawozdanie. Student poznaje metodykę wykonywania obliczeń z użyciem arkusza kalkulacyjnego wraz z prezentacją wyników w postaci graficznej. |
|
||||
T.1s.SEPD.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Savoir vivre, etykieta, dobre maniery, protokół dyplomatyczny, kurtuazja - wyrażenia wszystkim doskonale znane, ale czy stosowane? Zasady savoir-vivre obowiązują niemal w każdym aspekcie naszego życia. Ich znajomość jest szczególnie ważna także w miejscu pracy. Savoir vivre jest tak samo przydatny, jak wiedza, inteligencja, a może nawet i doświadczenie. Po ukończeniu zajęć z przedmiotu "Savoir-vivre i elementy protokołu dyplomatycznego" Student będzie posiadał wiedzę w zakresie różnych elementów savoir-vivre, takich jak grzeczność językowa, etykieta stołu i dress code, a także zakres stosowania protokołu dyplomatycznego. Ponadto Student będzie potrafił zastosować zasady dobrego wychowania w życiu codziennym, zawodowym oraz podczas przyjęć okolicznościowych a także postępować zgodnie z zasadami protokołu dyplomatycznego. |
|
||||
T.1s.OIZG.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.1s.GRIN.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej budowli, instalacji oraz urządzeń i procesów technologicznych z uwzględnieniem obowiązujących norm. Student poznaje podstawowe metody rzutowania, zasady wykonywania prostych konstrukcji geometrycznych i zapisu konstrukcji różnych branż przemysłu spożywczego. |
|
||||
T.1s.GOEO.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.F1.HUM1.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Ten kurs bada historię produkcji, gotowania i spożywania jedzenia przez ludzi – od najwcześniejszych społeczeństw łowiecko-zbierackich po współczesność. Kurs ten analizuje, w jaki sposób cywilizacje i ich zwyczaje żywieniowe zostały kształtowane przez geografię, rodzimą florę i faunę oraz innowacje technologiczne. Zapewnianie ludziom jedzenia zawsze było głównym zmartwieniem naszego gatunku, i bardziej niż jakikolwiek inny czynnik, poszukiwanie, uprawa i handel produktami spożywczymi był głównym impulsem w historii ludzkości. Zakres tego kursu jest globalny, obejmuje cywilizacje Azji, Ameryki, Afryki i Europy oraz sposób, w jaki kultury na każdym z tych kontynentów udomowiały unikalne produkty, które dosłownie umożliwiły tym cywilizacjom rozwijanie się i kwitnąć. |
|
|||
T.F1.HUM2.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.1s.CHEM.NI.TGCXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.1s.BHP.NI.TXXXX.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||