Browarnictwo i słodownictwo, 4 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21L - Semestr letni 2020/2021 21/22L - Semestr letni 2021/2022 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21L | 21/22L | 22/23L | 23/24L | 24/25L | |||||
T.4s.AOJZ.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przekazanie informacji na temat fizycznych i chemicznych właściwości składników żywności oraz procesów zachodzących w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania. |
|
|||||||
T.4s.INBP.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie słuchaczy z podstawami klasycznej inżynierii procesowej z położeniem akcentu na zagadnienia procesowe obecne w browarnictwie. |
|
|||||||
T.4s.AJPB.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.F4.3EL2.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.4s.FIDP.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.F4.4EL1.SI.TBSBZ.T | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z podstawami przetwórstwa surowców węglowodanowych wykorzystywanych do produkcji skrobi i jej modyfikatów, cukru i środków słodzących. |
|
||||||
T.F4.4EL2.SI.TBSBZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.4s.PRZA.SI.TBSBZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyka odbywa się w browarach rzemieślniczych lub regionalnych o skali produkcji do 100 tyś. hl/rok. Miejsce: polskie lub zagraniczne browary o skali produkcji poniżej 100 tyś. hl/rok lub warzelnia o wybiciu poniżej 80 hl, np. browary restauracyjne, regionalne, mikrobrowary, browary rzemieślnicze. |
|
|||||||