Technologia Żywności, 2 sem, SM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.2s.DSAD.SM.TTZAZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZBZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Podstawowe pojęcia związane z doświadczalnictwem oraz statystyczną analizą danych |
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZCZ.T | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z teoretycznymi i praktycznymi aspektami planowania i przeprowadzania eksperymentów naukowych według teorii eksperymentu naukowego oraz z metodami statystycznej analizy i modelowania zależności pomiędzy danymi otrzymanymi w wyniku doświadczeń naukowych. |
|
|||||
T.2s.DSAD.SM.TTZDZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.2s.DSAD.SM.TTZEZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyczny kurs wykorzystania komercyjnych pakietów statystycznych (Statistica, Statgraphics Plus for Windows) do analizy laboratoryjnych danych eksperymentalnych. Celem kursu jest wykazanie konieczności przygotowania planu eksperymentu przed przeprowadzaniem doświadczenia, tak aby stosowane potem metody analizy statystycznej wyników były oczywiste. |
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZFZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZGZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Studenci zapoznają się z podstawami estymacji parametrycznej oraz planowania eksperymentów z użyciem oprogramowania komputerowego MS Excel, gnuR, gnuPlot., |
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZJZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu studenci nabywają wiedzę i umiejętności z zakresu planowania badań naukowych, opracowywania uzyskanych w wyniku doświadczeń wyników z zastosowaniem analizy statystycznej, prezentacji wyników oraz ich podstawowej interpretacji w oparciu o uzyskane dane statystyczne. |
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZKZ.T | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest wdrożenie studentów w metody prawidłowego przygotowania doświadczenia potrzebnego do zrealizowania pracy magisterskiej oraz do oceny statystycznej istotności uzyskanych wyników. |
|
||||||
T.2s.DSAD.SM.TTZMZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.2s.DSAD.SM.TTZNZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZOZ.T | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest praktyczne przygotowanie studentów do prowadzenia badań i prezentacji ich wyników. W ramach zajęć omawiane są także zagadnienia optymalizacji eksperymentu oraz analizy statystycznej danych eksperymentalnych. |
|
|||||
T.2s.DSAD.SM.TTZPZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W ramach przedmiotu omawiane są zagadnienia dotyczące pracy badawczej ze szczególnym uwzględnieniem dyscypliny naukowej technologia żywności i żywienia. Zakres przedmiotu obejmuje planowanie doświadczeń, dobór metodyki, realizacji badań, opracowanie statystyczne i prezentację wyników. |
|
||||
T.2s.DSAD.SM.TTZRZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest praktyczne przygotowanie studentów do prowadzenia badań i prezentacji ich wyników. W ramach zajęć omawiane są także zagadnienia optymalizacji eksperymentu oraz analizy statystycznej danych eksperymentalnych. |
|
||||
T.F2.EK1n.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK1x.SM.TTZXZ.T | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||
T.F2.EK11.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK1v.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.F2.EK1g.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z głównymi zagadnieniami związanymi z produkcją lodów i deserów mrożonych. |
|
||||
T.F2.EK1i.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem elektywu jest uzupełnienie wiedzy studentów o zagadnienia systemów zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności w łańcuchu żywnościowym, innych niż omawiane w ramach zajęć obowiązkowych. |
|
||||
T.F2.EK1b.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK1m.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest omówienie problematyki związanej z produkcją oraz wartością odżywczą żywności prozdrowotnej. |
|
||||
T.F2.EK2h.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK2s.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK2a.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.F2.EK2q.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK2l.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK2g.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest omówienie problematyki związanej z fałszowaniem produktów pochodzenia roślinnego oraz metodami ich wykrywania. |
|
||||
T.F2.EK2k.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
T.F2.EK2b.SM.TTZXZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||