Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 1 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 1 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022
22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023
23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21Z 21/22Z 22/23Z 23/24Z 24/25Z
T.1s.BHP.SI.TXXXX.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 4 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 4 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 4 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 4 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 4 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.CHON.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Ćwiczenia projektowe - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.EIOS.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia - 10 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.EKON.SI.TTZXZ.R brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.EKPZ.SI.TTZXZ.R brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 25 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 25 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 25 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F1.HU18.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot humanistyczny z zakresu dziedzictwa kulinarnego i jego wpływu na rozwój społeczności lokalnych w przeszłości oraz potencjał kulturowo-turystyczny współcześnie.

Strona przedmiotu
T.F1.HU11.SI.TTZXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Na zięciach studenci poznają techniki efektywnego uczenia się, a także techniki zarządzania czasem i tworzenia nawyków wspomagających efektywne uczenie się.

Strona przedmiotu
T.F1.HU12.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Jak działa ludzki umysł/poznawanie swojego indywidualnego wzorca myślenia .

Trwałość pamięci w trakcie i po zakończeniu nauki.

Rola snu w procesie zapamiętywania.

Metody podnoszące koncentrację w trakcie nauki.

Organiczna Technika Studiowania.

Przygotowanie własnych narzędzi efektywnej nauki materiału z Technologii Żywności - mapy myśli, pałac pamięci, łańcuchowa metoda skojarzeń.

Technika GSP - (główny system pamięciowy) - wybrane elementy.

Szybkie czytanie.

Zarządzanie czasem pracy.

Jak wykształcić pomocne nawyki.

Nauka języka obcego.

Strona przedmiotu
T.F1.HU15.SI.TTZXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F1.HU13.SI.TTZXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F1.HU19.SI.TTZXZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.MST1.SI.TTZXZ.I brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.1s.OBCH.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 20 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 20 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot z zakresu podstaw chemii dotyczący zasad prowadzenia obliczeń w zakresie chemii roztworów wodnych, oraz podstaw stechiometrii

Strona przedmiotu
T.1s.PTSR.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z czynnikami biotycznymi i abiotycznymi wpływającymi na produkcję roślinną i jakość surowców roślinnych przeznaczonych do przetwórstwa.

Strona przedmiotu
T.1s.TEIN.SI.TTZXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad korzystania z zaawansowanych edytorów tekstu oraz arkuszy kalkulacyjnych.

Student poznaje zasady tworzenia rozbudowanych dokumentów tekstowych np. praca naukowa, dokumentacja, sprawozdanie.

Student poznaje metodykę wykonywania obliczeń z użyciem arkusza kalkulacyjnego wraz z prezentacją wyników.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)