Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 3 sem, NI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.3s.BIOC.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem kursu jest zapoznanie studentów z budową związków naturalnych, przemianami metabolicznymi oraz towarzyszącymi im zmianami energii w organizmach żywych. Ponadto studenci w ramach ćwiczeń wykonają doświadczenia związane z izolacja, charakterystyką właściwości związków organicznych i przemianami enzymatycznymi. Studenci winni opanować poziom wiedzy i zrozumienia biochemii w stopniu wystarczającym do wykonywania zawodu i jak również dającym możliwość dalszego zgłębiania zagadnień biochemicznych i nauk pokrewnych na dalszych etapach kształcenia. Poziom kursu odpowiada treściom zawartym w zaawansowanym podręczniku akademickim. |
|
|||||||
T.3s.CHZY.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest przekazanie informacji na temat chemicznych właściwości składników żywności oraz procesów zachodzących w żywności podczas przetwarzania i przechowywania surowców, półproduktów i wyrobów gotowych przemysłu spożywczego. |
|
|||||||
T.3s.MASZ.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia wiadomości na temat wybranych zagadnień budowy maszyn wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i pokrewnych. Studenci zapoznają się z podstawami materiałoznawstwa, mechaniki technicznej i wytrzymałości materiałów, częściami maszyn oraz budową, zasadą działania i podstawami eksploatacji wybranych maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym i pokrewnych. |
|
|||||||
T.3s.PZCZ.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.3s.ZTZY.NI.TTZTZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie studentów z czynnikami, które mogą wpływać na bezpieczeństwo zdrowotne żywności, ich rodzajem, źródłami, występowaniem i toksycznością. |
|
|||||||