Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 2 sem, NI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, 2 sem, NI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21L 21/22L 22/23L 23/24L 24/25L
T.2s.BENA.NI.TTZTZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 12 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 12 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.2s.CHOR.NI.TTZTZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 14 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia audytoryjne - 14 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia audytoryjne - 14 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia audytoryjne - 14 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia audytoryjne - 14 godzin
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F2.HU27.NI.TTZTZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot humanistyczny z zakresu dziedzictwa kulinarnego i jego wpływu na rozwój społeczności lokalnych w przeszłości oraz potencjał

kulturowo-turystyczny współcześnie

Strona przedmiotu
T.F2.HU25.NI.TTZTZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Na zięciach studenci poznają techniki efektywnego uczenia się, a także techniki zarządzania czasem i tworzenia nawyków wspomagających efektywne uczenie się.

Strona przedmiotu
T.2s.FIZY.NI.TTZTZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia audytoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest poszerzenie wiedzy studentów na temat podstawowych praw fizyki, mających szczególnie zastosowanie w procesach technologicznych. Uświadomienie im piękna i prostoty praw fizyki rządzących światem przyrody i zależności pomiędzy nimi. Zapoznanie studentów z budową i zasadami działania podstawowych przyrządów pomiarowych stosowanych w praktyce laboratoryjnej oraz samodzielne wykonanie pomiarów, opracowanie uzyskanych wyników i oszacowanie niepewności pomiarowych.

Strona przedmiotu
T.2s.GRIN.NI.TTZTZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot przedstawia podstawowe wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej budowli, instalacji oraz urządzeń i procesów technologicznych z uwzględnieniem obowiązujących norm. Student poznaje podstawowe metody rzutowania, zasady wykonywania prostych konstrukcji geometrycznych i zapisu konstrukcji różnych branż przemysłu spożywczego.

Strona przedmiotu
T.2s.PTSZ.NI.TTZTZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z biologicznymi i technicznymi podstawami produkcji zwierzęcej. Zapoznanie z podstawowymi zasadami produkcji zwierzęcej, przy wykorzystaniu różnych systemów gospodarowania. Podanie charakterystyki morfologicznej, anatomicznej i użytkowej różnych surowców pochodzenia zwierzęcego. Określenie wpływu czynników fizjologicznych, genetycznych, środowiskowych na jakość surowców pochodzenia zwierzęcego.

Strona przedmiotu
T.2s.STAT.NI.TTZTZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)