Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Żywienie Człowieka, 6 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Żywienie Człowieka, 6 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
21/22L 22/23L 23/24L 24/25L
T.F6.EL11.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL21.SI.TTZCZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL22.SI.TTZCZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot ma na celu zapoznanie uczestników z wybranymi, podstawowymi kierunkami przetwórstwa zbóż w przemyśle spożywczym, z technologią produkcji zarówno tradycyjnych wyrobów, jak i produktów wykorzystujących nowoczesne technologie.

Strona przedmiotu
T.F6.EL42.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL62.SI.TTZCZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL61.SI.TTZCZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem nauczania przedmiotu jest omówienie wybranych surowców i technologii stosowanych w przetwórstwie owoców i warzyw z uwzględnieniem mrożenia, apertyzacji, suszenia, kiszenia, technologii produkcji słodzonych koncentratów oraz soków owocowych i warzywnych.

Strona przedmiotu
T.F6.EL72.SI.TTZCZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.EL73.SI.TTZCZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.PRAK.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Praktyka - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.PTWG.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia projektowe - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.PSEh.SI.TTZXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Seminarium - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F6.PSEz.SI.TTZXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Seminarium - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.6s.TOZY.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Zapoznanie studentów z czynnikami, które mogą wpływać na bezpieczeństwo zdrowotne żywności, ich rodzajem, źródłami, występowaniem i toksycznością

Strona przedmiotu
T.6s.WDBZ.SI.TTZCZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem kursu jest zapoznanie studentów z kluczowymi problemami biotechnologii żywności pochodzenia mikrobiologicznego, roślinnego i zwierzęcego oraz z bioprocesami realizowanymi w wybranych gałęziach przemysłu spożywczego

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)