Żywienie Człowieka, 3 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
T.3s.ANCZ.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Student zapoznaje się z budową organizmu człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem budowy układu pokarmowego. |
|
|||||||
T.3s.CHZY.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest przekazanie informacji na temat chemicznych właściwości składników żywności oraz procesów zachodzących w żywności podczas przetwarzania i przechowywania surowców, półproduktów i wyrobów gotowych przemysłu spożywczego. |
|
|||||||
T.F3.6EL1.SI.TTZCZ.T | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem nauczania gospodarki żywnościowej jest zapoznanie słuchaczy z podstawowymi zagadnieniami dotyczącymi całokształtu produkcji żywności, takimi, jak kontrola jakości żywności, technologia gastronomiczna oraz uwarunkowania sanitarne przy obrocie żywnością. |
|
|||
T.F3.6EL2.SI.TTZCZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.F3.6EL4.SI.TTZCZ.T | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
T.3s.MASZ.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia wiadomości na temat wybranych zagadnień budowy maszyn wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i pokrewnych. Studenci zapoznają się z podstawami materiałoznawstwa, mechaniki technicznej i wytrzymałości materiałów, częściami maszyn oraz budową, zasadą działania i podstawami eksploatacji wybranych maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym i pokrewnych. |
|
|||||||
T.3s.MIZY.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot obowiązkowy, kierunkowy, realizowany w semestrze 3 (ścieżka dydaktyczna: Żywienie człowieka, Jakość i bezpieczeństwo żywności) lub 4 (ścieżka dydaktyczna: Technologia żywności, Biotechnologia żywności) |
|
|||||||
T.3s.OTZY.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||||
T.3s.OMTZ.SI.TTZCZ.T |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot podejmuje zagadnienia związane z opakowaniami do żywności, jak również transportem i magazynowaniem żywności. Status: kierunkowy - obowiązkowy Forma zaliczenia końcowego - zaliczenie na ocenę Wymagania wstępne - brak Kierunek studiów: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA Profil studiów - ogólnoakademicki Kod formy studiów oraz poziomu studiów - SI Semestr studiów - 3 Język wykładowy - polski Nazwa jednostki właściwej dla koordynatora - Wydział Technologii Żywności - Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki |
|
|||||||