Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dietetyka, 3 sem, SM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Dietetyka, 3 sem, SM
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
24/25L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21L 21/22L 22/23L 23/24L 24/25L
T.3s.MBEK.SM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.PMGR.SM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 0 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 0 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 0 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 0 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - 0 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.PPRZ.SM.TTDXZ.R
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 18 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 18 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 18 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 18 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 18 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.SEMD.SM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Seminarium - 60 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Seminarium - 60 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.ZAIM.SM.TTDXZ.R
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.ZDRP.SM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.ZOZZ.SM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie Studentów z zasadami planowania i organizacji żywienia w zakładach żywienia zbiorowego z uwzględnieniem szpitali oraz rolą dietetyka w procesie leczenia, a także systemami dystrybucji posiłków w szpitalach.

Strona przedmiotu
T.F3.4ELa.SM.TTDXZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F3.4ELb.SM.TTDXZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

W trakcie kursu student nabywa wiedzę na temat zasad przechowalnictwa surowców i produktów spożywczych oraz procesów zachodzących podczas ich składowania. Student będzie potrafił dobierać optymalne warunki przechowywania żywności aby zapewnić jej bezpieczeństwo i zachować cechy jakościowe

Strona przedmiotu
T.F3.5ELa.SM.TTDXZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem kursu jest zapoznanie uczestników z podstawową wiedzą z zakresu immunologii i mechanizmów powstawania reakcji alergicznych, substancji alergennych w żywności oraz metod diagnostyki alergii i wykrywania alergenów w żywności.

Strona przedmiotu
T.F3.5ELd.SM.TTDXZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 8 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

KIERUNEK STUDÓW: DIETETYKA / ECTS: 2 / semestr: 3

Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM

status: kierunkowy - fakultatywny

Wymagania wstępne: brak

Celem kształcenia jest zapoznanie studentów z podstawowymi informacjami z zakresu nutrigenomiki. Omówione zostaną zagadnienia dotyczące interakcji genetyczno-żywieniowych. Studenci zostaną także zapoznani z najważniejszymi osiągnięciami nutrigenomiki i ich zastosowaniem.

Strona przedmiotu
T.F3.EK41.SM.TTDXZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F3.EK44.SM.TTDXZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)