Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Browarnictwo i słodownictwo, 3 sem, SI (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Browarnictwo i słodownictwo, 3 sem, SI
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021
21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022
22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023
23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024
24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21Z 21/22Z 22/23Z 23/24Z 24/25Z
T.3s.BIOC.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.CHZY.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem nauczania przedmiotu jest przekazanie studentom wiadomości na temat chemicznych właściwości składników oraz procesów zachodzących w żywności w czasie jej przetwarzania i przechowywania. Celem ćwiczeń laboratoryjnych jest poznanie właściwości oraz przemian składników żywności i umożliwienie studentom nabycia umiejętności manualnych niezbędnych w późniejszej pracy zawodowej.

Strona przedmiotu
T.3s.MIZY.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 60 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.MUSB.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 12 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 12 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 12 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 12 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 12 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.3s.OTZY.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F3.2EL1.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 20 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F3.E112.SI.TBSBZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F3.EL91.SI.TBSBZ.T brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Charakterystyka źródeł i roli w organizmie energii, podstawowych składników odżywczych oraz wody. Równowaga kwasowo- zasadowa płynów ustrojowych. Planowanie żywienia oraz ocena sposobu żywienia i ocena stanu odżywienia.

Strona przedmiotu
T.F3.EL93.SI.TBSBZ.T brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Program przedmiotu obejmuje charakterystykę wszystkich grup produktów spożywczych po uprzednim wprowadzeniu, dotyczącym roli składników odżywczych, wody oraz równowagi kwasowo-zasadowej płynów ustrojowych.

Strona przedmiotu
T.F3.HU21.SI.TBSBZ.T brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 30 godzin
Semestr zimowy 2022/2023
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków tel: +48 12 662 44 44 https://urk.edu.pl kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0 (2024-11-08)