Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dietetyka, 2 sem, NM (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Technologii Żywności)

Jednostka: Wydział Technologii Żywności Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Dietetyka, 2 sem, NM
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

20/21L - Semestr letni 2020/2021
21/22L - Semestr letni 2021/2022
22/23L - Semestr letni 2022/2023
23/24L - Semestr letni 2023/2024
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
20/21L 21/22L 22/23L 23/24L
T.2s.EIPZ.NM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z metodami i programami edukacji oraz zasadami poradnictwa żywieniowego (indywidualnego i zbiorowego).

Strona przedmiotu
T.F2.EK34.NM.TTDXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 56 godzin
  • Wykład - 24 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F2.EK31.NM.TTDXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 56 godzin
  • Wykład - 28 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F2.EK33.NM.TTDXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 56 godzin
  • Wykład - 24 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.F2.EK32.NM.TTDXZ.T brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 56 godzin
  • Wykład - 24 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.2s.PAKL.NM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 20 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 20 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Studenci uzyskują wiedzę dotyczącą wybranych chorób układów i narządów człowieka

Strona przedmiotu
T.2s.PRDY.NM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Praktyka - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

CEL PRAKTYKI

Celem praktyki jest pogłębienie wiedzy związanej z funkcjonowaniem różnorodnych

instytucji/firm działających w obszarze ochrony zdrowia i sektora żywnościowego oraz

doskonalenie umiejętności praktycznych w zakresie planowania/organizacji żywienia

indywidualnego i zbiorowego.

W trakcie trwania praktyki student powinien również rozwinąć w sobie świadomość znaczenia

zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych.

ROK STUDIÓW/SEM.: pierwszy/I

CZAS TRWANIA: 200 godz.

MIEJSCE ODBYWANIA PRAKTYKI:

1. Praktyka w poradni dietetycznej / szpitalu dla dorosłych na oddziale

szpitalnym, w kuchni ogólnej oraz dziale żywienia / w domu opieki społecznej

- 100 godz.

2. Praktyka w: szpitalu dziecięcym na oddziale szpitalnym, w kuchni ogólnej i

niemowlęcej / w żłobku / przedszkolu - 100 godz.

Strona przedmiotu
T.2s.PSKL.NM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
T.2s.ZKCK.NM.TTDXZ.T
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2021/2022
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2022/2023
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 10 godzin
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)