Ekonomia 2 st., stacj. Ekonomika w gospodarce żywnościowej - fakultety, sem. 2 (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)
Grupa przedmiotów: Ekonomia 2 st., stacj. Ekonomika w gospodarce żywnościowej - fakultety, sem. 2
wybierz inną grupę
zobacz plany zajęć tej grupy
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
24/25L | |||||
R.F2.ETG.SM.REKME |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot przedstawia główne kierunki wartościowania działań związanych z aktywnością gospodarczą. na podbudowie teoretycznej omawia główne problemy życia gospodarczego patrząc przez pryzmat wyzwań etycznych stających przed pracodawcami, pracownikami czy instytucjami. Celem przedmiotu jest przekazanie studentom wiedzy o etycznych aspektach gospodarowania - problemach związanych z podejmowaniem decyzji i godzeniem często sprzecznych interesów różnych podmiotów gospodarczych. |
|
|||