Ekonomia 2 st., stacjon. ekonomika żywności - p. obowiazkowe, sem 1 (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21Z - Semestr zimowy 2020/2021 21/22Z - Semestr zimowy 2021/2022 22/23Z - Semestr zimowy 2022/2023 23/24Z - Semestr zimowy 2023/2024 24/25Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21Z | 21/22Z | 22/23Z | 23/24Z | 24/25Z | |||||
R.1s.EPR.SM.REKEZ | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Treść przedmiotu koncentruje się na funkcjonowaniu przetwórstwa rolno-spożywczego w Polsce. Na poznaniu podstawowych problemów produkcji i ekonomiki przedsiębiorstw wytwarzających środki żywnościowe. |
|
|||||
R.1s.GKL.SM.REKEZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Słuchacze posiadają podstawową wiedzę z zakresu zarządzania czynnikiem ludzkim zdobytą w trakcie studiów licencjackich I0 na przedmiocie „Zarządzanie zasobami ludzkimi”.Nabycie podstawowych wiadomości dotyczących gospodarowania kapitałem ludzkim, kapitałem intelektualnym a także o sposobach powiększania tego kapitału. |
|
|||||||
R.1s.HME.SM.REKEZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Podstawowym celem przedmiotu jest cel poznawczy. Zdobyta wiedza z tematyki kursu pozwoli studentowi poznać bliżej procesy społeczno-ekonomiczne i polityczne zachodzące we współczesnym świecie. Omówione zostaną poszczególne etapy rozwoju myśli ekonomicznej, jej związek z sytuacją gospodarczą oraz wpływ teorii ekonomicznych na kształt polityki gospodarczo-społecznej. |
|
|||||||
R.1s.EME.SM.REKZZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Kierunek studiów: Ekonomia / 5 ECTS / semestr: 1 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM status: kierunkowy Wymagania wstępne: brak Przedmiot Makroekonomia rozszerza wiedzę studenta, nabytą na pierwszym stopniu studiów, o współczesne nurty teoretyczne w makroekonomii. W trakcie semestru omawiane są także zagadnienia dotyczące nowych koncepcji funkcjonowania rynku pracy i modeli wzrostu gospodarczego. |
|
|||||||
R.1s.PGO.SM.REKEZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW: EKONOMIA / ECTS: 4 / semestr 1 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM status: kierunkowy / fakultatywny Wymagania wstępne: brak Wykład ma za zadanie zapoznać studentów kierunku Ekonomia z podstawowymi problemami publicznego i prywatnego prawa gospodarczego. Celem przedmiotu jest wytworzenie u studentów umiejętności w sferze prawnej organizacji działalności gospodarczej oraz zrozumienia treści istniejących aktów normatywnych prawa handlowego i dostosowania swej działalności gospodarczej do ich wymagań. |
|
|||||||
R.1s.RKF.SM.REKEZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDÓW: EKONOMIA / ECTS: 4 / semestr: 1 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM status: kierunkowy/obowiązkowy Wymagania wstępne: brak Celem przedmiotu jest przedstawienie studentom znaczenia, funkcji i mechanizmów działania różnych segmentów rynku finansowego (głównie rynku kapitałowego i sektora ubezpieczeń ) we współczesnej gospodarce. |
|
|||||||
R.1s.WST.SM.REKEZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDÓW: Ekonomia / ECTS: 5 / semestr: 1 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM status: kierunkowy Wymagania wstępne: kurs statystyki opisowej Celem przedmiotu jest przedstawienie i praktyczne przyswojenie przez studentów wybranych technik analizy danych z wykorzystaniem metod statystycznych. Student zapoznaje się z problematyką wnioskowania statystycznego oraz poznaje istotę badań metodą reprezentacyjną. Student uczy się budowy rozkładów oraz obliczeń związanych z ich charakterystykami. Student zostanie zapoznany z teorią hipotez statystycznych oraz metodami ich weryfikacji. Treści kursu są uzupełnione o przykłady wspomagania statystycznej analizy danych przy użyciu pakietu statystycznego. Uczestnik kursu ma możliwość zapoznania się z techniką komputerowego opracowywania danych statystycznych. |
|
|||||||