Zarządzanie, 2 sem, stacj. licencjat obowiązkowe (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
20/21L - Semestr letni 2020/2021 21/22L - Semestr letni 2021/2022 22/23L - Semestr letni 2022/2023 23/24L - Semestr letni 2023/2024 24/25L - Semestr letni 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
20/21L | 21/22L | 22/23L | 23/24L | 24/25L | |||||
R.2s.FIB.SL.RZAXZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW: ZARZĄDZANIE / ECTS 4 /SEMESTR: 2 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SL status: przedmiot podstawowy Celem przedmiotu jest przekazanie Studentom podstawowej wiedzy z zakresu finansów i bankowości. Treść przedmiotu skoncentrowana jest na charakterystyce systemu finansowego w gospodarce rynkowej, jego funkcjach i elementach. Szczególna uwaga zostanie zwrócona na rynki finansowe, ich uczestników oraz podstawowe instrumenty finansowe. Przedstawione zostaną również zasady zorganizowania i funkcjonowania polskiego systemu bankowego (działalność banku centralnego, działalność operacyjna banków komercyjnych). |
|
|||||||
R.2s.MAT.SL.RZAXZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
KIERUNEK STUDIÓW: ZARZĄDZANIE /ECTS: 5/ semestr: 2 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SL status: podstawowy/obowiązkowy Wymagania wstępne: znajomość matematyki na poziomie szkoły średniej Celem przedmiotu jest zapoznanie studenta z podstawami rachunku różniczkowego i całkowego funkcji jednej zmiennej oraz rachunku macierzowego z zastosowaniem do rozwiązywania układów równań liniowych. |
|
|||||||
R.2s.PAZ.SL.RZAXZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z organizacją, strukturą i funkcjonowaniem Agrobiznesu jako podsystemu gospodarki narodowej. W szczególności chodzi o przestawienie problemów strukturalnych polskiego Agrobiznesu na tle innych gospodarek. |
|
|||||||
R.2s.WGZ.NL.RZAXZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Kierunek studiów: Zarządzanie ECTS 3/ semestr 2 Profil: ogólnoakademicki /Forma i poziom: MS status: specjalnościowy - obowiązkowy Wymagania wstępne: brak Celem kursu jest zapoznanie słuchaczy z istotą gospodarki żywnościowej oraz jej rolą w życiu gospodarczym i społecznym kraju. Na treść wykładów składają się zagadnienia wprowadzające w problematykę gospodarki żywnościowej, przedstawiające sytuację żywnościową świata. W dalszej kolejności treścią wykładów będzie charakterystyka kompleksu żywnościowego w Polsce oraz poszczególnych jego elementów, tj.: produkcji rolniczej, przetwórstwa, przemysłu środków produkcji oraz sfery usług i szeroko pojętego otoczenia. Końcowa część wykładów poświęcona zostanie regionalnym aspektom gospodarki żywnościowej. |
|
|||||||
R.2s.WGZ.SL.RZAXZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/2021
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Kierunek studiów: Zarządzanie ECTS 3/ semestr 2 Profil: ogólnoakademicki /Forma i poziom: MS status: specjalnościowy - obowiązkowy Wymagania wstępne: brak Celem kursu jest zapoznanie słuchaczy z istotą gospodarki żywnościowej oraz jej rolą w życiu gospodarczym i społecznym kraju. Na treść wykładów składają się zagadnienia wprowadzające w problematykę gospodarki żywnościowej, przedstawiające sytuację żywnościową świata. W dalszej kolejności treścią wykładów będzie charakterystyka kompleksu żywnościowego w Polsce oraz poszczególnych jego elementów, tj.: produkcji rolniczej, przetwórstwa, przemysłu środków produkcji oraz sfery usług i szeroko pojętego otoczenia. Końcowa część wykładów poświęcona zostanie regionalnym aspektom gospodarki żywnościowej. |
|
|||||||