Przygotowanie pracy dyplomowej
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.PPZ.PPDIN.SI.TTWTX |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Przygotowanie pracy dyplomowej |
Jednostka: | Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Student zaznajamia się z formalnymi zasadami i warunkami pisania i uzyskuje umiejętność precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawienia pracy (pisemnej i ustnej) |
Pełny opis: |
Student zaznajamia się z formalnymi zasadami i warunkami pisania i uzyskuje umiejętność precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawienia pracy (pisemnej i ustnej) |
Literatura: |
Majchrzak J., Mendel T., 1999. Metodyka pisania prac magisterskich i dyplomowych. Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Poznań Majchrzak J., Jadwiga Majchrzak, Tadeusz Mendel. 2010. Metodyka pisania prac magisterskich i dyplomowych. Wrocław Praca zbiorowa pod red. L. Jabłoowskiej, P. Wachowiaka, S. Wincha, 2008. Prezentacja profesjonalna. Wyd. Difin Warszawa. Zasady i wskazówki pisania prac dyplomowych (www.ur.krakow.pl) Informacje dla studenta oraz nauczyciela - opiekuna i recenzenta pracy dyplomowej z wykorzystaniem modułu APD; http://www.ur.krakow.pl/ |
Efekty uczenia się: |
Opis efektów kształcenia Wiedza Zna podstawowe zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego Umiejętności Formułuje cel, zakres pracy, zestawia literaturę, konstruuje tabele wykresy i inne elementy graficzne pracy. Wykazuje umiejętność prawidłowej interpretacji wyników i wyciągania wniosków w przypadku prac doświadczalnych Wykazuje umiejętność precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawiania pracy/prezentacji (pisemnej lub ustnej) Kompetencje społeczne Jest otwarty na konstruktywną krytykę i gotowy rozważyć propozycje innych osób. |
Metody i kryteria oceniania: |
Na ocenę 2 nie zna podstawowych zasad ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego nie potrafi formułować i zestawiać podstawowych elementów pracy dyplomowej oraz nie wykazuje umiejętność prawidłowej interpretacji wyników i wyciągania wniosków (w przypadku prac badawczych) nie wykazuje umiejętności precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawienia pracy/prezentacji (pisemnej i ustnej) nie jest otwarty na krytykę i nie potrafi rozważyć propozycji innych osób Na ocenę 3 zna niektóre zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego w stopniu podstawowym potrafi formułować i zestawiać elementy pracy dyplomowej oraz wykazuje umiejętność interpretacji wyników i wyciągania wniosków (w przypadku prac badawczych) wykazuje umiejętności precyzyjnego porozumiewania się, ale nie przygotowuje i przedstawia swojej pracy/prezentacji (pisemnie i ustnie) nie jest otwarty na krytykę, ale potrafi rozważyć propozycje innych osób Na ocenę 4 zna wymagane zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego, ale nie uwzględnię ich w swoich działaniach w stopniu zadowalającym potrafi formułować i zestawiać elementy pracy dyplomowej oraz wykazuje umiejętność interpretacji wyników i wyciągania wniosków (w przypadku prac badawczych) wykazuje umiejętności precyzyjnego porozumiewania się, ale z błędami przygotowuje i przedstawia swoją pracę/prezentację (pisemnie i ustnie) jest otwarty na krytykę i gotowy rozważyć propozycji innych osób Na ocenę 5 zna wymagane zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego i uwzględnię je w swoich działaniach potrafi formułować i zestawiać podstawowe elementów pracy dyplomowej oraz wykazuje umiejętność prawidłowej interpretacji wyników i wyciągania wniosków (w przypadku prac badawczych) wykazuje umiejętności precyzyjnego porozumiewania się oraz przygotowania i przedstawienia pracy/prezentacji (pisemnej i ustnej) jest otwarty na konstruktywną krytykę i potrafi rozważyć propozycje innych osób |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.