Rysunek techniczny
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.IAP.RTECH.NI.TTZXX |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Rysunek techniczny |
Jednostka: | Katedra Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Przedmiot przedstawia wiadomości na temat zasad tworzenia dokumentacji technicznej urządzeń i procesów technologicznych. |
Pełny opis: |
Tematyka ćwiczeń: Kreślenie krzywych płaskich (1h).Rzutowanie prostokątne (4h). Rzut aksonometryczny (2h). Rysunek wykonawczy. Wymiarowanie (3h). Schemat strukturalny, ogólny i technologiczny (5h). |
Literatura: |
1.Dobrzański T.1998. Rysunek techniczny maszynowy.WNT. 2.Bober A., Dudziak M. 1999. Zapis konstrukcji. PWN. 3.Pikoń A. 2003. AutoCAD 2004. Pierwsze kroki. Wyd. HELION. 4.AutoCAD 2004. Podręcznik użytkownika. 5.Ogórek B.2003.CorelDRAW Graphics Suite11PL.Kom.Wyd.HELION. |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.