Praktyka II
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.DZT.PRAK2.SI.TTDXX |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praktyka II |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Celem powyższego przedmiotu jest zdobycie przez studenta podstawowej wiedzę o celach, organizacji i funkcjonowaniu instytucji związanych z wybraną sferą. W trakcie trwania praktyki student powinien poznać zawód oraz rozwinąć w sobie świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych. Dodatkowo po zakończeniu praktyki powinien potrafić przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki, zaplanować i zrealizować typowe projekty związane, wyszukiwać, dobierać i wykorzystywać dostępne materiały i informacje potrzebne do realizacji zadań w instytucjach oraz przewidywać skutki podejmowanych |
Pełny opis: |
Treść kształcenia Zgodnie z ramowym programem prakty |
Literatura: |
brak |
Efekty uczenia się: |
Wiedza ma podstawową wiedzę o celach, organizacji i funkcjonowaniu instytucji związanych z obszarem dietetyki Umiejętności potrafi przygotować odpowiednie dokumenty związane z odbyciem praktyki w porozumieniu z opiekunem praktyk planuje i realizuje typowe projekty związane z obszarem dietetyki potrafi wyszukiwać, dobierać i wykorzystywać dostępne materiały i informacje potrzebne do realizacji zadań w instytucjach, przewiduje skutki podejmowanych działań stosuje zasady BHP i dobrych praktyk w jednostce przyjmującej na staż Kompetencje społeczne ma świadomość poziomu swojej wiedzy i umiejętności, rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się i rozwoju osobistego zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych |
Metody i kryteria oceniania: |
Na ocenę 2 Student nie wypełnił dzienniczka praktyk, nie przygotował sprawozdania z opisem osiągniętych efektów kształcenia, nie potrafił udzielić odpowiedzi na zadane przez nauczyciela pytania dotyczące odbytej praktyki. Nie zna lub zna, ale nie stosuje zasad BHP i dobrych praktyk stosowanych na terenie zakładu, w którym odbywał praktyki. Na ocenę 3 Student wypełnił niestarannie dzienniczek praktyk, przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na niektóre zadane przez nauczyciela pytania dotyczące odbytej praktyki. Zna zasady BHP i dobrych praktyk stosowane na terenie zakładu, w którym odbywał praktyki. Na ocenę 4 Student dobrze wypełnił dzienniczek praktyk i przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na większość zadanych przez nauczyciela pytań dotyczących odbytej praktyki. Zna i stosuje zasady BHP i dobrych praktyk stosowane na terenie zakładu, w którym odbywał praktyki. Na ocenę 5 Student bardzo starannie wypełnił dzienniczek praktyk i przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na wszystkie zadane przez nauczyciela pytania dotyczących przebiegu praktyki. Zna i stosuje zasady BHP i dobrych praktyk stosowane na terenie zakładu, w którym odbywał praktyki. Potrafi wyjaśnić ich zasadność. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.