Seminarium dyplomowe
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.7s.SEDb.SI.TTDDZ.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium dyplomowe |
Jednostka: | Katedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności |
Grupy: |
Dietetyka, 7 sem, SI |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
3.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Pełny opis: |
Omówienie przebiegu praktyki dyplomowej i krytyczna ocena jej przydatności Prezentacja najbardziej interesujących i aktualnych zagadnień z zakresu chłodniczego zabezpieczania żywności i technologii koncentratów spożywczych Przedstawienie teoretycznych i metodycznych podstaw przygotowywanej pracy inżynierskiej Prezentacja wyników oraz wniosków z badań przeprowadzanych w ramach pracy inżynierskiej |
Literatura: |
1. Specjalistyczne pozycje literaturowe typowe dla prezentowanych treści. |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - zna i rozumie: - operacje i procesy jednostkowe związane z wymianą ciepła oraz technologiami stosowanymi w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności, a także przemyśle koncentratów spożywczych - zasady i aspekty teoretyczne leżące u podstaw czynności technologicznych typowych dla chłodnictwa i technologii koncentratów spożywczych - wpływ procesów technologicznych i chłodniczego zabezpieczania żywności na jakość i bezpieczeństwo żywności UMIEJĘTNOŚCI - potrafi: - właściwie opracować i wygłosić prezentację multimedialną na poziomie akademickim - brać aktywny udział w krytycznej dyskusji akademickiej nad aspektami poruszanymi w trakcie seminarium KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do: - ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego TŻ1_K01 RT - inspirowania do działania innych swoimi pomysłami i aktywną postawą |
Metody i kryteria oceniania: |
"Zaliczenie seminarium na podstawie: - przedstawionych treści i poziomu informacji zawartych w prezentacji seminaryjnej (60%), - sposobu i formy prezentacji (10%), - udziału w merytorycznej dyskusji po prezentacji swojej i innych członków grupy (30%)." |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2022/2023" (zakończony)
Okres: | 2022-10-01 - 2023-02-26 |
Przejdź do planu
PN SEM
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Krzysztof Surówka | |
Prowadzący grup: | Krzysztof Surówka | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.