Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Seminarium dyplomowe

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: T.7s.SEDb.SI.TTDDZ.T
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Seminarium dyplomowe
Jednostka: Katedra Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności
Grupy: Dietetyka, 7 sem, SI
Punkty ECTS i inne: 0 LUB 3.00 (w zależności od programu) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Pełny opis:

Omówienie przebiegu praktyki dyplomowej i krytyczna ocena jej przydatności

Prezentacja najbardziej interesujących i aktualnych zagadnień z zakresu chłodniczego zabezpieczania żywności i technologii koncentratów spożywczych

Przedstawienie teoretycznych i metodycznych podstaw przygotowywanej pracy inżynierskiej

Prezentacja wyników oraz wniosków z badań przeprowadzanych w ramach pracy inżynierskiej

Literatura:

1. Specjalistyczne pozycje literaturowe typowe dla prezentowanych treści.

Efekty uczenia się:

WIEDZA - zna i rozumie:

- operacje i procesy jednostkowe związane z wymianą ciepła oraz technologiami stosowanymi w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności, a także przemyśle koncentratów spożywczych

- zasady i aspekty teoretyczne leżące u podstaw czynności technologicznych typowych dla chłodnictwa i technologii koncentratów spożywczych

- wpływ procesów technologicznych i chłodniczego zabezpieczania żywności na jakość i bezpieczeństwo żywności

UMIEJĘTNOŚCI - potrafi:

- właściwie opracować i wygłosić prezentację multimedialną na poziomie akademickim

- brać aktywny udział w krytycznej dyskusji akademickiej nad aspektami poruszanymi w trakcie seminarium

KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do:

- ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego TŻ1_K01 RT

- inspirowania do działania innych swoimi pomysłami i aktywną postawą

Metody i kryteria oceniania:

"Zaliczenie seminarium na podstawie:

- przedstawionych treści i poziomu informacji zawartych w prezentacji seminaryjnej (60%),

- sposobu i formy prezentacji (10%),

- udziału w merytorycznej dyskusji po prezentacji swojej i innych członków grupy (30%)."

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2022/2023" (zakończony)

Okres: 2022-10-01 - 2023-02-26
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Seminarium, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Krzysztof Surówka
Prowadzący grup: Krzysztof Surówka
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-5 (2024-07-29)