Packing, storage and transport of food products
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.3sa.PST.SM.TFTZZ.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Packing, storage and transport of food products |
Jednostka: | Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki |
Grupy: |
Food Technology, 3 sem, SM |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
2.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | angielski |
Skrócony opis: |
(tylko po angielsku) The course presents the broadly understood process of food packaging and the latest trends in this field. The subject also deals with food storage and transportation. Module status: obligatory Module final assessment: examination Preliminary requirements: no prerequisites Field of study: FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION Educational profile: academic Code of studies and education level: SM Semester of studies: 3 Language: English Name of faculty and department offering the module: Faculty of Food Technology, Department of Human Nutrition and Dietetics |
Pełny opis: |
(tylko po angielsku) LECTURES: Situation and changes in the packaging industry Labeling and coding of packages News in the field of plastic packaging Novelties in the field of paper packaging material New Products in the field of metal packaging material News in the field of glass packaging material Biodegradation Active and intelligent packaging CLASSES: The evaluation and testing of the physical, mechanical, and chemical properties of various packaging material Evaluate the accuracy of labeling Testing of promotional packaging features Packaging systems |
Literatura: |
(tylko po angielsku) BASIC REFERENCES: 1. Panfil – Kuncewicz H., Kuncewicz A., Juśkiewicz M.. Wybrane zagadnienia z opakowalnictwa żywności. Wyd. UWM. Olsztyn 2012. 2. Lisińska – Kuśnierz M. Badanie i ocena jakości materiałów opakowaniowych i opakowań jednostkowych. Wyd. AE. Kraków 2005. SUPPLEMENTARY REFERENCES: 1. Emblem A. & Emblem H. (ed.). Packaging technology. Fundamentals, materials and processes. Wyd. PWN. Warszawa 2014. 2. Żakowska H. Opakowania a środowisko. Wymagania, standardy, projektowanie, znakowanie. Wyd. PWN. Warszawa 2017. |
Efekty uczenia się: |
(tylko po angielsku) KNOWLEDGE – the graduate knows and understands: the basic concepts of novelties knowledge of the packaging, storage and transport of food the basic and non-standard material of packaging and their role in the food industry SKILLS – the graduate is able to: make the selection of the tests packaging and packaging materials and assess their aesthetic qualities know basic packaging systems SOCIAL COMPETENCIES – the graduate is ready to: be active during the discussion of various issues related to food packaging |
Metody i kryteria oceniania: |
(tylko po angielsku) Two tests in the field of classes (assessment positive for min. 51% points). Participation in the final evaluation of the module 40%. Written exam (assessment positive for min. 51% points). The participation of the lecture pass mark in the final evaluation is 60%. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT WYK
CWL
|
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Joanna Kapusta-Duch | |
Prowadzący grup: | Joanna Kapusta-Duch | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/2024" (zakończony)
Okres: | 2024-02-26 - 2024-09-30 |
Przejdź do planu
PN WYK
CWL
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Joanna Kapusta-Duch | |
Prowadzący grup: | Joanna Kapusta-Duch | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/2025" (jeszcze nie rozpoczęty)
Okres: | 2025-02-26 - 2025-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Joanna Kapusta-Duch | |
Prowadzący grup: | Joanna Kapusta-Duch | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.