Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Packing, storage and transport of food products

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: T.1sa.PST.SM.TFTFY.T
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Packing, storage and transport of food products
Jednostka: Wydział Technologii Żywności
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: angielski
Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The main goal of the curse is to familiarize students with basic knowledge about the packaging, storage and transport of food.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

The main goal of the curse is to familiarize students with basic knowledge about the packaging, storage and transport of food.

Literatura: (tylko po angielsku)

Primary:

1. Cichoń M., Włodarczyk W., 1984. Towaroznawstwo opakowań. AE Kraków

2. Czerniawski B., Michniewicz J., 1998. Opakowania żywności. Agro Food Technology Czeladź

Secondary:

3. Czasopismo „Opakowanie”

Efekty uczenia się: (tylko po angielsku)

Description of learning outcomes

Knowledge:

Student has a basic knowledge of the packaging, storage and transport of food

Student knows the basic material of packaging and their role in the food industry

Skills:

Able to make the selection of the tests packaging and packaging materials and assess their aesthetic qualities

He knows basic packaging systems

Social competence:

He is active during the discussion of various issues related to food packaging

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)